România „under 19”, promite spectacol cu Gibraltar!

Publicat: 14/11/2017 | 07:00
România „under 19”, promite spectacol cu Gibraltar!

Reprezentativa „under 19” a României, pregătită de Adrian Boingiu va  susţine astăzi de la ora 16:00 ultimul meci în cadrul turneul de calificare din Grecia, împotriva celor din Gibraltar.Calificaţi matematic la Turneul de Elită, „tricolorii mici” pregătiţi de Adrian Boingiu sunt obligaţi să câştige la scor meciul pentru a fi în prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru Turul de Elită, unde sunt deja calificate automat Spania şi Portugalia. 

În celelalte grupe, Germania, Italia, Ucraina şi Austria au maxim de puncte şi golaveraj mult mai bun decât „tricolorii mici”.

În primele două meciuri susţinute în turneul de calificare din Grecia, România a câştigat cu acelaşi scor, 2-1, partidele cu reprezentativa similară a ţării gazdă şi cu Rusia.

MVP-ul naţionalei lui Boingiu la turneul de calificare din Grecia în cele două partide disputate a fost diamnatul revelaţiei Ligii I, FC Botoşani, Olimpiu Moruţan. Decarul lui Costel Enache şi-a trecut în cont în cele două partide două goluri şi două assist-uri, reuşind să fie decisiv atât cu Grecia, un gol şi un assist, cât şi cu Rusia, un gol şi un assist.

Înaintea jocurilor ultimei etape din Grupa X a turneului de calificare din Grecia, dintre România – Gibraltar şi Rusia – Grecia, reprezentativa ţării noastre este lider în grupă cu 6 puncte, urmată de Rusia şi Grecia, ambele cu câte 3 puncte şi Gibraltar fără niciun punct.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 şi 2 în cele 13 serii din această prima fază se vor califica la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European.

Turneul final al Euro 2018 pentru echipele under 19 va avea loc în Finlanda.

                                              

Cristi P. 

Citește și...