Românii vor fi obligați să facă asta! Se va întâmpla de la 1 ianuarie 2021

Publicat: 22/08/2020 | 10:54
Românii vor fi obligați să facă asta! Se va întâmpla de la 1 ianuarie 2021

Decizia luată de parlamentari îi va oblige pe români ca în gospădării și în cadrul activităților comerciale să respecte o lege ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Cine nu se va conforma va primi o amendă de cel puțin 400 de lei.

CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT ÎI LINIȘTEȘTE PE ROMÂNI: „NU AVEM CEA MAI MARE MORTALITATE DIN EUROPA”

Astfel, românii vor fi obligați să arunce separat deșeurile biodegradabile, precum fructele și legumele alterate. Potrivit Digi24, parlamentarii vor ca în gospodării și în cadrul societăților comerciale, deșeuri precum fructele și resturile de fructe, legumele și resturile de legume, plus anumite resturi alimentare să nu mai fie aruncate în același recipient cu resturile de carne, de exemplu, și să fie colectate separat, ca hârtia și plasticul. Societățile de salubrizare vor fi obligate să preia aceste deșeuri pentru a fi transformate în compost pentru agricultură.

Nouă lege pentru români! Amenda ajunge la 20.000 de lei

Amenda minima va fi de 400 de lei, dar însă pentru cetățeanul de rând, pentru că în cazul societăților comercială care nu respect regulile, sancțiunea ajunge la 20.000 de lei. Totuși, reprezentanți ai firmelor de salubrizare spun că legea nu va putea fi aplicată nici măcar în București. Asta pentru că nu există stații de compostare pentru deșeurile biodegradabile.