S-a aflat cine sunt huliganii care au bătut-o pe Ștefania, jandarmerița de doar 23 de ani! Au legături cu lumea sportivă

Publicat: 12/08/2018 | 16:31
S-a aflat cine sunt huliganii care au bătut-o pe Ștefania, jandarmerița de doar 23 de ani! Au legături cu lumea sportivă

Doi bărbați au fost reținuți de autorități, fiind bănuiți că au agresat-o pe jandarmeriță în noaptea de vineri, în timpul mitingului diasporei. Aceștia ar fi membri ai galeriei CSA Steaua. Agresorii vor fi prezentaţi astăzi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, anunță adevărul.ro.

Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din nucleul galeriei Clubului Sportiv al Armatei (Steaua), prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal. În urma audierilor de sâmbătă seara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele celor doi, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

CITEȘTE ȘI: CINE ESTE JANDARMERIȚA BĂTUTĂ DE PROTESTATARI. ARE DOAR 23 DE ANI!

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Andrei Dobre urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă.  Mai multe zeci de persoane au fost audiate până la această oră în dosarul deschis după agresarea jandarmeriţei. Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

„În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia”, este anunțul Poliţiei Capitalei.

Ce s-a întâmplat în seara zilei de vineri

Deşi a ajuns la spital acuzând că nu-şi mai simte picioarele, investigaţiile medicale au arătat că Ştefania, femeia jandarm de 23 de ani, bătută în Piaţa Victoriei, nu a suferit nicio fractură a coloanei cervicale. În schimb, ea a rămas cu multiple traumatisme la nivelul capului şi corpului.

Doi jandarmi, dintre care o femeie, au fost prinşi în mijlocul unui grup de manifestanţi şi au căzut victime agresiunii mulţimii furioase, vineri seară, în Piaţa Victoriei. Cei doi militari au fost scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.