S-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins cu un permis de conducere fals

Autor: A.N.
Publicat: 22/05/2020 | 20:02
S-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins cu un permis de conducere fals

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări cu privire la un tânăr care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 20 mai, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași – I.T.P.F. Iași, în timpul unei misiuni, au oprit pentru control, pe DJ 249 C, în localitatea de frontieră Mânzăteşti, un autoturism marca Seat, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român M.I.C., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Iaşi.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au descoperit că permisul de conducere în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obținut documentul prezentat la control, după ce a urmat cursurile unei școli de șoferi din Cehia.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citește și...