S-a întors din Germania, dar a rămas fără bolidul de lux. Ce a pățit un român la vamă

Publicat: 31/08/2020 | 15:25
S-a întors din Germania, dar a rămas fără bolidul de lux. Ce a pățit un român la vamă

S-a întors din Germania, dar a rămas fără bolidul de lux. Poliţiştii de frontieră de la punctul Sculeni, județul Iași, i-au confiscat românului mașina.

Un român s-a întors din Germania, alături de fiica sa, la volanul unui autoturism. În vamă, oamenii legii au verificat documentele mașinii și au descoperit că bolidul de lux figura ca bun căutat pentru confiscare.

Bărbatul închiriase mașina de la o firmă din Germania, însă contractul expirase. De asemenea, în rucsacul fiicei sale, oamenii legii au descoperit un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum şi o cutie cu 10 cartuşe cu încărcătură iritantă cu piper. (CITEȘTE ȘI: ANAMARIA PRODAN, DEZVĂLUIRI ULUITOARE DIN CĂSNICIA CU LAURENȚIU REGHECAMPF: ”EU, ÎN 15 ANI, N-AM AVUT NICIO…”)

Bărbatul le-a mărturisit polițiștilor că nu ştia că trebuie să le declare. În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost confiscat.

„În data de 29 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de fiica sa minoră, cetăţean R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a maşinii, colegii noștri au efectuat verificări în urma cărora au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control”, potrivit comunicatului Poliției de Frontieră.