S-a lăsat cu sancțiuni pe litoral! O terasă din Eforie Nord, amendată, după ce mai multe persoane au dansat sârba lângă local

Autor:
Publicat: 25/07/2020 | 17:25
S-a lăsat cu sancțiuni pe litoral! O terasă din Eforie Nord, amendată, după ce mai multe persoane au dansat sârba lângă local

Românilor le place să petreacă și nici măcar amenințarea virusului COVID-19 nu pare că îi sperie. Dacă este vară, la mare petrecerile sunt cele mai frumoase, așa au considerat mai mulți turiști care au încins o sârbă lângă o terasă din Eforie Nord.

Pentru că nicio regulă de prevenire a răspândirii virusului nu a fost respectată, patronii terasei au primit o amendă de 5.000 de lei, după ce mai mulți oameni au încins o sârbă în mijlocul drumului, ținându-se de mâini și fără mască de protecție.

Întreg spectacolul a fost filmat de o persoană ce a asistat la această scenă, iar imaginile au ajuns în mediul online. (CITEȘTE ȘI: SCENE DE GROAZĂ PE LITORAL! UN ADOLESCENT A FOST GĂSIT MORT ÎN SUBSOLUL UNUI RESTAURANT. CE AU STABILIT MEDICII DUPĂ CE I-AU ANALIZAT TRUPUL | VIDEO)

„Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în staţiunea Eforie Nord, precizăm faptul că poliţiştii au identificat terasa în cauză şi au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Distracția, pe primul plan

Deși zilnic se înregistrează un număr tot mai mare de noi cazuri de coronavirus, mulți oameni par că au uitat de pericolul reprezentat de virus. Unii dintre români pun pe primul plan plăcerea de moment, dorința de distracție, în detrimentul responsabilității sociale.

După evenimentul de la mare, polițiștii au făcut un apel către cetățeni și către operatorii economici. (VEZI ȘI: AMENZI URIAȘE LA RESTAURANTELE ȘI TERASELE DE PE LITORAL! CE AU GĂSIT AUTORITĂȚILE)

„Pe această cale, poliţiştii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care, din dorinţa de a se distra, uită să respecte măsurile de distanţare fizică. Reamintim turiştilor că au datoria de a conştientiza riscul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.