Șahtior câștigă cu rivala Dinamo și continuă marșul spre cel de-al 13-lea titlu din istorie!

Autor: Cristian P
Publicat: 01/06/2020 | 12:49
Șahtior câștigă cu rivala Dinamo și continuă marșul spre cel de-al 13-lea titlu din istorie!

Şahtior Doneţk s-a impus spectaculos cu scorul de 3-1 (1-1) derby-ul primei ligi a Ucrainei cu Dinamo Kiev. Disputat pe „Stadionul Olimpic” din Kiev, în etapa a doua din faza play-off-ului, meciul a revenit fostei formații a lui Mircea Lucescu, care prin acest succes este practic virtuală campioană a Ucrainei.

Contrar cursului jocului, Dinamo Kiev a deschis scorul prin Vitali Buialski (min. 38), dar Şahtior a egalat un minut mai târziu, prin Marlos (min.39), 1-1 fiind și scorul cu care cele două formații au intrat la cabine. La reluarea partidei, Șahtior nu le-a mai dat nicio șansă rivalilor, Marlos reușind dubla în minutul 67, ducând scorul la 2-1. La fel ca și la primul gol reușit de acesta în derby pasa decisivă a venit din piciorul lui Junior Moraes. Scorul final al confurntării avea să fie stabilit în minutul 74 de Marcos Antonio.

Cu acest succes, Șahtior s-a distanțat la 16 lungimi de Dinamo Kiev, fiind greu de crezut că echipa din Donețk mai poate fi oprită în acest sezon din drumul spre cel de-al 13-lea titlu din istorie.

În alte meciuri din play-off, desfăşurate sâmbătă, Kolos Kovalivka a pierdut acasă cu Desna Cernigov (0-2), iar FC Oleksandria a dispus cu 1-0 de Zaria Lugansk.

În urma acestor rezulltate consemnate în prima rundă jucată în Ucraina de la reluarea sezonului competițional, care a fost suspendat ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume, Şahtior Doneţk e lider detaşat, cu 62 puncte, urmată de Dinamo Kiev, 46 puncte, Desna Cernigov, 46 puncte și Zaria Lugansk, 46 puncte, cele trei fiind despărțite de golaveraj.

 

Citește și...