Salarii reduse și la Viitorul: „Trebuie să reducem bugetul cu 40%- 50% pentru următorul an!”

Autor: Cristian P
Publicat: 26/03/2020 | 17:47
Salarii reduse și la Viitorul: „Trebuie să reducem bugetul cu 40%- 50% pentru următorul an!”

Viitorul Constanța a devenit al treilea club din Liga 1 care a decis diminuarea contractelor în plină pandemie de coronavirus.

După ce cei de la Poli Iași au luat decizia de a trimite toți angajații clubului în șomaj tehnic, iar Gigi Becali a hotărât diminuarea contractelor cu 50% a fotbaliștilor „roș-albaștrilor” până pe 1 septembrie 2020, astăzi a venit și rândul celor de la Viitorul de a lua măsuri. Jucătorilor antrenați de Gheorghe Hagi li s-a cerut să semneze noi contracte prin care-și dau acordul să li se înjumătățească salariile până în vara anului 2021.

„Din cauza situaţiei legate de coronavirus, negociem micşorarea salariilor. E o discuţie cu toţi angajaţii clubului, nu doar cu fotbaliştii. De la preşedinte, care are cea mai mare scădere salarială, până la ultimul angajat. Trebuie să reducem bugetul cu un minimum între 40% şi 50% pentru următorul an”, a declarat Gică Popescu, președintele formației Viitorul Constanța.

Pentru prima dată de când Liga 1 a trecut la sistemul play-off/ play-out, Viitorul Constanța a ratat prezența la „masa bogaților”, evoluând în play-out unde este pe primul loc.

După cum bine știți, sezonul comptițional în Liga 1 este în acest moment suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Datele lansate de oficialii LPF pentru reluarea sezonului competițional sunt 16 mai, aceasta fiind varianta optimistă și 13 iunie, varianta pesimistă. Astăzi, secretarul general al LPF a declarat că obiectivul este ca în acest sezon să se dispute toate meciurile programate, chiar dacă acest lucru ar însemna ca întrecerea să se întindă până în luna iulie.

„Sunt riscuri mari să nu se reia campionatul în luna mai având în vedere că este nevoie şi de o zonă tampon de câteva săptămâni pentru pregătirea jucătorilor. Deci e clar că singura soluţie este să ne ducem şi noi cu meciurile în luna iulie”, a afimat Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

 

 

 

Citește și...