Scandal imens la un mare institut de psihiatrie. Asistentele și doctorițele, filmate pe ascuns când se schimbau

Publicat: 22/04/2020 | 14:28
Scandal imens la un mare institut de psihiatrie. Asistentele și doctorițele, filmate pe ascuns când se schimbau

Un asistent medical de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași este acuzat că a montat o cameră video minisculă într-un spațiu unde mai multe doctorițe și asistente se schimbau cu echipamentele de protecție anti-Covid.

Descoperirea a fost făcută marți, 21 aprilie, atunci când șefa de secție de la Psihiatrie VIII – acuți toxicodependență, a descoperit o cutie suspectă. În acea cutie era ascunsă o cameră video îndreptată înspre locul în care mai multe cadre medicale se schimbă.

După ce a fost descoperită camera video, șeful secției l-a anunțat pe managerul interimar Bogdan Șaramet. Acesta a confirmat incidentul: „Este un incident jenant, noi am deschis o anchetă internă și vom avea primele rezultate joi, 23 aprilie”, ne-a spus Șaramet.

Asistentul medical care a montat camera video a fost descoperit după ce reprezentanții spiutalului l-au văzut pe camerele de supraveghere oficiale, ale spitalului, montând dispozitivul. El se numește Gabriel O. și lucrează la unitatea sanitară de mulți ani.