Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un vietnamez, prins cu materiale radioactive! În acel timp, premierul Dăncilă primea la Palatul Victoria o delegație din Vietnam

Publicat: 15/04/2019 | 18:51
Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un vietnamez, prins cu materiale radioactive! În acel timp, premierul Dăncilă primea la Palatul Victoria o delegație din Vietnam

Stare de alarmă pe Aeroportul Otopeni, unde un vietnamez, care venea cu o cursă de linie, ar fost depistat, conform surselor CANCAN.RO, cu materiale radioactive. Imediat, au fost chemată brigada antitero, pentru a interveni.

Ba mai mult, s-ar fi vorbit chiar de închiderea aeroportului, până la definitivarea anchetei. Interesant este faptul că, tocmai astăzi, premierul Viorica Dăncilă a primit la Palatul Victoria o delegaţie guvernamentală din Vietnam, condusă de prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc!

A fost semnat un memorandul de înțelegere

La sediul Guvernului a fost semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Vietnam.

„Am agreat accelerarea procedurilor naţionale pentru stabilirea condiţiilor necesare derulării exporturilor de produse româneşti de origine animală, miere şi produse apicole pe piaţa vietnameză. De asemenea, astăzi a fost semnat memorandumul de înţelegere în domeniul agriculturii între ministerele de resort din cele două ţări. Am subliniat interesul României pentru dezvoltarea de proiecte concrete de cooperare în domeniul energetic. Am evocat cooperarea excelentă la nivelul administraţiilor locale şi relevanţa acordurilor de înfrăţire pentru promovarea legăturilor comerciale, culturale, educaţionale şi turistice în beneficiul ambelor părţi”, a precizat Dăncilă, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul vietnamez.

Ea a adăugat că vizita lui Nguyen Xuan Phuc este „un moment istoric” pentru relaţiile bilaterale, fiind prima vizită în ţara noastră a unui premier vietnamez după 1989.

„Ţările noastre sunt legate prin afinităţi culturale puternice, susţinute inclusiv prin colaborarea tradiţională în domeniul Educaţiei de care au beneficiat peste 4.000 de cetăţeni vietnamezi absolvenţi de studii universitare în România.(…) Îmi face plăcere să evidenţiez faptul că ţările noastre îşi asumă cu legitimitate şi credibilitate poziţii de responsabilitate în zonele geografice de apartenenţă. Ca Preşedinţiei a Consiliului Uniunii Europene, România susţine încheierea acordului de liber schimb şi a acordului privind protecţia investiţiilor UE-Vietnam cât mai repede posibil. (…) În ultimii ani, România şi Vietnamul au înregistrat o creştere economică solidă care denotă un potenţial de cooperare economică bilaterală foarte amplu. Recunoaşterea acestei realităţi oferă un temei legitim pentru dorinţa noastră ca Vietnamul să devină un partener important al României în Asia de Sud-Est. Schimburile comerciale dintre ţările noastre au cunoscut o tendinţă ascendentă în ultimii ani. Există multiple oportunităţi de cooperare economică în domenii precum energia, petrolul şi gazele, industria auto, tehnologia informaţiei şi agricultura”, a menţionat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, reprezentanţii mediului de afaceri din cele două state vor avea posibilitatea să evalueze potenţialul de investiţii în ariile menţionate în cadrul Forumului economic bilateral organizat luni cu sprijinul camerelor de comerţ şi industrie naţionale din România şi Vietnam, anunță rtv.net.

Citește și...