Scandal monstruos! Ce a difuzat Antena 1 în timpul emisiunii Acces Direct. CNA i-a amendat drastic când a văzut imaginile

Publicat: 25/07/2019 | 09:17
Scandal monstruos! Ce a difuzat Antena 1 în timpul emisiunii Acces Direct. CNA i-a amendat drastic când a văzut imaginile

Au fost mărturii șocante ale unui pedofil, la emisiunea Acces Direct, prezentată de Cristina Cioran! Mărturii făcute la o oră accesibilă minorilor! Mai mult, în urma acestor declarații halucinante, pedofilul care a povestit ce le făcea copiilor a fost arestat după emisiune.

Consiliul Național al Audiovizualului (CAN) nu a rămas indiferent, amendând Antena 1 cu suma de 50.000 de lei, pentru acel derapaj, scrie paginademedia.ro.

Amenda a venit la propunerea lui Radu Herjeu și a trecut cu unanimitate de voturi. Emisiunea sancționată, difuzată pe 19 iunie, a încălcat legea referitoare la protecția minorilor.

„O să vreau să fac o propunere, tinând cont de recidivă. Oamenii ăștia chiar nu înțeleg să nu mai abordeze genul acesta de subiecte în asemenea hal. Am senzația că o fac în totală lipsă de respect, doar de dragul audienței”, și-a argumentat Herjeu propunerea.

Întrebată de Radu Herjeu cum explică cele întâmplate în ediția Acces Direct, reprezentanta postului Intact a spus că presupusul pedofil a fost adus în studio la acea oră pentru a trage un semnal de alarmă.

„Pedofilul a fost arestat pentru 30 de zile după multitudinea de plângeri făcute la poliție după difuzarea emisiunii pe post. Dacă ar fi fost difuzată la altă ora n-ar mai fi avut același impact”, a completat aceasta.

Articolul invocat pentru amendă: Art. 39 (2): „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.”