Scandal urias la Bac! Conducerea unui intreg liceu din Capitala a fost demisa! Vezi de ce!

Publicat: 01/07/2013 | 15:54
Scandal urias la Bac! Conducerea unui intreg liceu din Capitala a fost demisa! Vezi de ce!

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis astazi sa demita conducerea Liceului Dimitrie Bolintineanu, ca urmare a perchezitiei realizate de o echipă a Politiei la centrul de examen de Bacalaureat.

UPDATE

Scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu continua. Procurorii de la Parchetul Capitalei au inceput urmarirea penala „in rem” pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat, anunta mediafax.ro.

De altfel, la unitatea de invatamant au fost facute, cu sprijinul SRI, DGA si Politiei, mai multe perchezitii. Surse apropiate anchetei au spus ca asupra profesorilor s-au gasit bani si cadouri, iar unele profesoare au ascuns bancnote chiar si in sutiene.

„Perchezitiile vizeaza ridicarea unor inscrisuri si obiecte relevante, fara perturbarea probei desfasurate in ziua curenta, accesul in salile de concurs realizandu-se ulterior finalizarii lucrarilor de catre participanti”, au mai aratat procurorii.
 

 

bac

Motivele pentru care Inspectoratul a luat aceasta decizie sunt suspiciunile privind frauda, respectiv aparitia subiectelor la limba romana pe Internet inainte de inceperea examenului.

„Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, urmatoarele:
1. schimbarea intregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor cinci persoane, precum si a celor 32 de profesori – supraveghetori,
2. eliberarea din functiile de conducere a directorului si a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu,
3. eliberarea din functia de director, din cadrul Scolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care indeplinea si rolul de vicepresedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.
ISMB va numi, in cel mai scurt timp, o noua comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate conditiile pentru ca absolventii de clasa a XII-a sa poata sustine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013”, se arata intr-un comunicat la Inspectoratului. (A.S.)
 

Citește și...