Scandalul anului in Liga I! Declaratiile care il infunda pe patronul unei “campioane” a Romaniei! “Ne punea sa semnam ca…”

Publicat: 11/02/2015 | 19:40

CANCAN.ro a aflat felul in care sefii lui CFR ar fi incercat sa fenteze plata darilor catre stat. Astfel, fotbalistii povestesc cum erau pusi sa semneze hartii prin care renuntau la salariu, insa banii ii primeau din partea unei fundatii, CFR 1907!

CFR Cluj, una dintre cele mai importante echipe din Romania in ultimii 10 ani, trece prin momente extrem de grele. In aceasta iarna, din cauza datoriilor inregistrate, clubul a intrat in insolventa, decizie contestata de multi dintre fotbalistii si antrenorii care au de primit sume importante, restante financiare care, insumate, ajung la aproape de jumatate de milion de euro.
In categoria celor care au de recuperat datorii de la societatea din Gruia se numara si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Fanii din Gruia nu inteleg cum clubul a ajuns in aceasta situatie
Fanii din Gruia nu inteleg cum clubul a ajuns in aceasta situatie

Astfel, anul trecut, in urma unui control, inspectorii au descoperit ca cei de la CFR datoreaza statului aproximativ 26 de milioane de lei, ce reprezinta impozite neretinute din salariile jucatorilor, plus alte 24,3 milioane de lei sub forma de dobanzi si penalitati.

Semnau ca renunta la salarii?

Felul in care sefii clubului din Gruia au decis sa-si respecte obligatiile fata de stat a tras un semnal de alarma. CANCAN.ro a aflat de o practica foarte interesanta pe care, din cate se pare, cei de la CFR o uzitau destul de des si in spatele careia ar putea fi raspunsul ecuatiei care le da cu minus celor de la ANAF.

Multi dintre fotbalistii CFR-ului au de recuperat sume importante de la club
Multi dintre fotbalistii CFR-ului au de recuperat sume importante de la club

Astfel, mai multi fotbalisti care au evoluat la fosta campioana a Romaniei au declarat, sub protectia anonimatului, unele intamplari ciudate, iar altii au confirmat spusele colegilor lor. “Atunci cand luam banii, eram pusi sa semnam o hartie prin care renuntam la salarii, insa noi aveam banii deja in cont. Nu se intampla de fiecare data! In mod ciudat, banii erau virati de la Fundatia CFR Cluj 1907, asta desi noi aveam contractele semnate cu firma care administreaza clubul, nu cu fundatia. Hartia semnata ramanea la ei, noi nu primeam niciun exemplar. Nu am stiut niciodata ce e, chiar daca, recunosc, mi s-a parut destul de curios”, a explicat unul dintre fotbalisti.

Mai multi fotbalisti care au trecut prin Gruia au de primit sume importante
Mai multi fotbalisti care au trecut prin Gruia au de primit sume importante

Grigoras a dat in judecata fundatia

Numele acestei fundatii, infiintata in 2011, avand ca obiectiv promovarea fair-play-ului si combaterea dopajului, apare si intr-un proces cu fostul antrenor al clujenilor, Petre Grigoras. Astfel, tehncianul a dat in judecata, la Judecatoria Cluj-Napoca, Fundatia CFR Cluj 1907, pentru a recupera suma de 52.000 de euro, restante financiare din perioada in care a lucrat in Gruia. “Pe aceasta fundatie am avut contractul, la fel şi jucatorii. Nu stiu de ce. Probabil are legatura cu taxele si impozitele”, a spus, in decembrie, Petre Grigoras pentru Clujust.ro.

Grigoras este dezamagit de ce se intampla in fotbalul romanesc
Grigoras este dezamagit de ce se intampla in fotbalul romanesc

Cu toate acestea, clubul de fotbal functioneaza pe societatea comerciala Fotbal Club CFR 1907 SA, iar jucatorii contactati de CANCAN.ro, cei care au fost pusi sa semneze hartiile la care fac referire, spun ca nu au avut nicio legatura contractuala cu Fundatia CFR Cluj 1907.

 

CITESTE SI:

ULTIMA ORA! Lovitura de teatru in Liga 1: CFR Cluj, la un pas sa fie depunctata! Cate puncte pierde si care e motivul!

BOMBA in fotbalul romanesc! Sefii de la CFR si “U” se gandesc sa fuzioneze! VEZI detaliile celei mai mari lovituri din Liga 1!

Au facut plangeri impotriva judecatorilor

Si modalitatea prin care societatea FC CFR 1907 SA a intrat in insolventa a fost contestata, atat de mai multi fotbalisti, car si de un impresar. Sustinuti de AFAN, jucatorii care au de incasat sume importante vor face plangeri impotriva judecatorilor care au aprobat intrarea in insolventa, la Consiliul Superior al Magistraturii.
 

Citește și...