Scandalul ia amploare în Liga 1 » Deținătorii drepturilor TV mesaj dur pentru cluburile din play-out!

Autor: Cristian P
Publicat: 17/05/2020 | 10:36
Scandalul ia amploare în Liga 1 » Deținătorii drepturilor TV mesaj dur pentru cluburile din play-out!

Scandalul ia amploare în Liga 1. După ce Justin Ștefan, secretarul general al Ligii profesioniste de Fotbal (LPF) l-a pus la punct pe președinteele formației Poli Iași, Ciprian Paraschiv, pentru că acesta a cerut „înghețarea” play-out-ului Ligii 1, reușind să convingă alte cinci cluburi în demersul său, a venit rându deținătorilor drepturilor TV să-i „tragă de urechi” pe cei care au inițiat acest demers.

Orlando Nicoară, directorul general al EaD, compania care deţine drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga I de fotbal, a declarat pentru Agerpres că este extrem de surprins de poziţia celor şapte cluburi din play-out care au cerut îngheţarea competiţiei la acest nivel, precizând că în cazul în care „nu se livrează meciurile, trebuie să dea banii înapoi”.

„Sunt extrem de surprins de poziţia cluburilor. Aveam impresia că ne pregătim pentru reluarea campionatului de luna viitoare. Discutăm cu LPF-ul în fiecare zi, noi ne pregătim, sau cel puţin asta a fost senzaţia noastră, pentru reînceperea campionatului. Faptul că se discută în acest moment despre alte lucruri, după ce am atras atenţia că Liga I trebuie să se joace pe teren, ne va face să ne reconsiderăm poziţia. Ne vom păstra aceeaşi poziţie, dacă nu se livrează meciurile, trebuie să ne dea banii înapoi. Şi, cel mai probabil va exista şi o renegociere a contractului”, a declarat Orlando Nicoară pentru Agerpres.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EaD, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.

 

Citește și...