Scene de teroare în două moschei din Noua Zeelandă, după ce s-au tras focuri de armă. Anunțul autorităților

Publicat: 15/03/2019 | 07:51
Scene de teroare în două moschei din Noua Zeelandă, după ce s-au tras focuri de armă. Anunțul autorităților

Patru suspecți, trei bărbați și o femeie, au fost reținuți în urma atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, soldate cu decesul și rănirea mai multor persoane, a anunțat poliția, informează cotidianul The Guardian.

Mike Bush, un oficial de rang înalt din cadrul Poliției neo-zeelandeze, a mai confirmat că au fost descoperite mai multe bombe artizanale amplasate pe vehicule, însă geniștii au reușit să neutralizeze dispozitivele explozive improvizate fără ca acestea să explodeze. „Acest lucru indică gravitatea a ceea ce s-a petrecut”, a subliniat Bush.

Oficialul a refuzat să afirme dacă autoritățile consideră incidentul ca fiind unul de natură teroristă, afirmând doar că „nu se poate mai grav de atât”.Mai multe persoane au fost împuşcate, unele mortal, în cursul unor incidente armate care au avut loc vineri la două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, informează presa internaţională.

Poliţia a descris incidentul drept „critic” şi a recomandat locuitorilor să evite zona.

Echipa de crichet a Bangladeshului se afla în incinta uneia dintre moschei în momentul producerii incidentului, însă „întreaga echipa a fost salvată”, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jucătorul de crichet Tamim Iqbal Khan.

Un reporter care însoţea echipa de crichet a Bangladeshului a confirmat că echipa „scăpat dintr-o moschee de lângă Parcul Hagley unde erau mai mulţi agresori”. „Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”, a adăugat Ardern. Poliţia a confirmat că mai multe persoane au fost ucise sau rănite în urma a două incidente armate produse la două moschei, Al Noor şi Linwood, din Christchurch.

Citește și...