Școala online, în pericol! Poliția caută Clanul Leilor, gruparea care întrerupe cursurile elevilor ce învață de acasă. E halucinant ce mesaje postează intrușii

Publicat: 16/09/2020 | 16:49
Școala online, în pericol! Poliția caută Clanul Leilor, gruparea care întrerupe cursurile elevilor ce învață de acasă. E halucinant ce mesaje postează intrușii

Școala online este în pericol din cauza membrilor unei grupări care întrerup cursurile elevilor ce învață de acasă. Mai mult, intrușii care s-au autointitulat “Clanul Leilor” postează mesaje total nepotrivite pentru copii. Polițiștii au intrat pe fir și speră să prindă cât mai repede vinovații.

Citește și: Scenariul optimist al lui Alexandru Rafila în ceea ce privește noul an școlar: “E posibil să existe o ușoară creștere a numărului de cazuri, dar…”

Poliția caută Clanul Leilor, gruparea care întrerupe cursurile elevilor care învață de acasă

“Clanul Leilor” reprezintă un trol sau un grup de troli ce pătrunde pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor și postează mesaje obscene. O anchetă a polițiștilor este în plină desfășurare.

Deși pe canalul de YouTube pe care activează fondatorul sau fondatorii grupului apare un nume, deocamdată, el/ea sau ei nu au fost identificați. “Clanul Leilor” intră în timpul cursurilor care se desfășoară online, cel mai probabil cu ajutorul linkurilor și parolelor oferite chiar de elevi din clasele respective, și au tot felul de intervenții obscene, potrivit site-ului Educație Privată. Ulterior, trolii își postează “isprăvile” postează pe YouTube, unde au deja peste 23.000 de urmăritori și peste 1,5 milioane de vizualizări.

Mai mult, deținătorul sau deținătorii canalului YouTube chiar cer idei de la fani ce “farse” să mai facă: “Ce tip nou de content ați vrea să postăm pe canal? Lăsați aici, în sectiunea de comentarii”.

Nu rata: Dr. Virgil Musta se teme de un adevărat haos în România, provocat de numărul mare de cazuri de coronavirus: “Probabil vom ajunge ca Italia, Franța, când bolnavii nu mai aveau locuri și mureau la domiciliu. Nu știu ce vom face…”

“Polițiștii vrânceni au fost sesizați de către un cadru didactic cu privire la faptul că elevi și profesori ar fi fost hărțuiți verbal și emoțional prin intermediul unei platforme online de către un grup de persoane. În prezent, polițiștii efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor și luarea măsurilorlegale ce se impun”, a declarat Paula Enache, de la Inspectoratul de Poliție Vrancea, relatează digi24.ro.

Descoperă și: Ce interdicții vor avea elevii în noul an școlar. Care sunt regulile

Membrii din “Clanul Leilor” nu se consideră vinovați cu nimic și pretind că ce fac este “divertisment”… în timpul școlii online, “impusă” de pandemia de coronavirus în România.

“Bună, băieți, țin să vă anunț că tot ceea ce fac eu este divertisment! Eu nu am nicio vină dacă intru la ora cuiva atâta timp cât persoana aceea mi-a dat codul să intru! Have a good day (n.r.: Să aveți o zi bună) și vor urma episoade în continuare este mesajul scris de autorul sau autorii pe YouTube.

Află și: Gabriela Firea a anunțat testarea gratuită pentru coronavirus în cazul elevilor și profesorilor din București! Care este singura condiție ce trebuie îndeplinită de aceștia

Sursa foto: pixabay.com/ro