Şcolile din Capitală vor fi folosite pe post de centre de testare pentru coronavirus. Părinţii sunt revoltați

Autor: A. D.
Publicat: 16/05/2020 | 17:26
Şcolile din Capitală vor fi folosite pe post de centre de testare pentru coronavirus. Părinţii sunt revoltați

În București se pregătește testarea cetățenilor pentru coronavirus. Primăria Capitalei a stabilit că centrele în care se vor efectua aceste teste o să fie mai multe școli. Acest anunț a stârnit reacții negative în rândul părinților, care sunt îngrijorați.

Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să realizeze teste, cu peste 10.000 de voluntari, pentru depistarea anticorpilor Covid-19 în şcolile din Capitală, în condiţiile în care din 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor terminale (a VIII-a şi a XII-a). (CITEȘTE ȘI: CAZURILE DE COVID-19 S-AU DUBLAT ÎN DOUĂ ZILE LA MIERCUREA CIUC! CONDUCEREA SPITALULUI JUDEȚEAN APELEAZĂ LA RESPONSABILITATEA CETĂȚENILOR)

Cabinetele medicale din şcoli aparţin Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Astfel, s-a decis că testele o vor fi realizate de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară. Medicii şi asistentele vor testa persoanele selectate în cabinetele medicale din şcoli, se arată într-o adresă a ASSMB către primăriile de sector.

Însă decizia Primăriei nu este îmbrățișată și de părinții elevilor care se tem că acest lucru poate crește riscul de infectare pentru copiii care urmează să se întoarcă în școli. (VEZI ȘI: 31 DE ANGAJAŢI ARCTIC GĂEŞTI DEPISTAŢI CU VIRUSUL COVID-19. NUMĂRUL TOTAL AL CAZURILOR A AJUNS LA 66)

„Proiectul e bun, în esenţă, până la punctul unde sunt folosite şcolile. Nu suntem de acord cu acest lucru. Am sunat-o pe doamna primar şi am primit asigurări că se va regândi acest proiect, astfel încât şcolile să fie scoase din acest proiect…Timpul e foarte scurt, iar şcolile nu au timp să se pregătească astfel încât să avem garanţia 100% că vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a declarat, la Digi 24, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Citește și...