Acasă » Știri » Scrisoarea virală în Romania: Dragă doamnă profesoară! Vă scrie mama unei fetițe de nouă ani

Scrisoarea virală în Romania: Dragă doamnă profesoară! Vă scrie mama unei fetițe de nouă ani

De: Alice Zotta 16/11/2019 | 10:57
Scrisoarea virală în Romania: Dragă doamnă profesoară! Vă scrie mama unei fetițe de nouă ani

Scrisoarea unei mame către profesoara de engleză a fiicei sale de doar nouă ani a devenit virală în România. Femeia i-a explicat în câteva paragrafe cadrului didactic că felul în care îi vorbește elevei sale, dar și faptul că îi jignește părinții, spunând despre ei că nu sunt “capabili, talentați sau sârguincioși, neglijenți” nu ajută deloc la buna dezvoltare și creștere a acesteia… Dimpotrivă! O traumatizează pe micuța de doar nouă ani.

Citește și: Așa și-a pus soacra la punct o tânără româncă: ”Dragă soacră, nu te mai forţa să-mi educi copiii, pentru că…” Scrisoarea a devenit virală

Scrisoarea unei mame către profesoara de engleză a fiicei sale de 9 ani, virală în Romania

În rândurile de mai jos, puteți citi scrisoarea integrală a mamei fetiței de nouă ani – Manualul după care învață fiica mea, mi se pare anti-pedagogic și dacă aș fi studiat la New York în baza lui, aș fi început să vorbesc mai curând în spaniolă decât în engleză– e una dintre mărturiile femeii, care a dezvăluit la un moment dat unul dintre cele mai emoționante motive pentru care nu o deranjează deloc faptul că micuța ei nu excelează la limba engleză. “Copilăria și comunicarea cu tatăl său nu se vor mai întoarce niciodată”, i-a subliniat la un moment dat femeia, spunând că, este convinsă că fata sa va învăța limba engleză în viitorul apropiat; dar că, în prezent, crede că relația adolescentei cu tatăl, de care ea a divorțat și cu care copila se vede rar este mult mai importantă decât notele mici.

Citește și: Această imagine cu bebelușul a devenit virală. Detaliul pe care internauții l-au observat

“Vă scrie mama unei fetițe de nouă ani. Din păcate, fiica mea nu vrea să se transfere în altă grupă pentru lecțiile de engleză. Ea încă este mică și prietenele ei sunt mult mai importante decât notele mici. Vă rog să nu îi mai spuneți că părinții ei nu depun suficient efort pentru a o învăță limba engleză. Înțelegeți, părinții, pentru copiii lor sunt un model.

Și faptul că încercați să-i explicați în mod constant că eu și tatăl ei nu suntem capabili, talentați sau sârguincioși sau pur și simplu suntem niște părinți neglijenți, ne distruge copilul.

Nu, nu voi mai veni la școală pentru a discuta, după cum ne cereți insistent să ne prezentăm cât mai curând, scriind despre aceasta de nenumărate ori în agenda copilului. Pentru că ultima dată când am venit să discutăm, m-ați mustrat pentru comportamentul meu chiar în prezența copilului meu.

În prezența copilul meu m-ați certat. Eu am fost nevoită să mă îndreptățesc. Nu vreau să par slabă în ochii copilului meu. Vreau să fiu puternică și de încredere. Să vă spun un secret: eu de fapt, sunt un mamă-panteră. M-am temut să îmi arăt calitățile mele deoarece m-am gândit, că nu e tocmai potrivit să o fac în cadrul școlii.

De aceea, ar fi bine să nu ne mai vedem. Nu știu cum să explic școlii moderne, că părinții, în genere nu ar trebui să facă temele pentru acasă împreună cu copiii.

Și dacă copilului nu-i reușește ceva, este problema profesorului, programelor școlare care nu corespund vârstei copilului, manualului sau așteptările sunt prea mari și așa mai departe. Bine, bine. Nu vom încerca să demonstrăm nimic nimănui și vom încerca să studiem singuri acasă.

Vreau să vă explic, că fiica mea face lecțiile cu tatăl ei, fostul meu soțul, care o vizitează de două ori pe săptămână. Da, el nu reușește întotdeauna să facă corect sarcinile date pentru acasă. Deși, sincer, nu pot să cred că un om de știință nu poate citi corect sarcinile într-un jurnal electronic. Dar, de asemenea, nu vom pierde timp pentru a demonstra că el are dreptate. Ei bine, nu întotdeauna va face ceea ce ați cerut.

Să presupunem, dar știți ceva? Fiica mea îl așteaptă și vrea să facă lecțiile doar cu el. Și, sincer, nu aș fi surprinsă dacă, de fapt, învață germana. Sau chiar dacă joacă cărți. Nu-mi pasă.

Și nici nu îl voi certa, că nu se străduiește suficient. Nu, nu-l voi certa. Să știți că limba engleză, ea cumva o va învăța, dar copilăria și comunicarea cu tatăl său nu se vor mai întoarce niciodată. Da, suntem cu toții mulțumiți de nota „6” sau „7”. Eu, personal, am învățat limba engleză într-o lună, când am locuit la New York și aveam deja 24 de ani.

O vorbesc fluent. Da, cred că nota pe care o primește acum, nu îi va afecta în nici un mod viitorul său. Și nu consider, că perseverența este o virtute importantă. Manualul după care învață fiica mea, mi se pare anti-pedagogic și dacă aș fi studiat la New York în baza lui, aș fi început să vorbesc mai curând în spaniolă decât în engleză.

La întrebarea de ce alți copii pot învăța limba engleză din acest manual, pot spune că unii copii sunt talentați și pot învăța ușor limbile străine. Sau, de exemplu, merg la meditații.

Nu, nu consider că este necesar să meargă la meditații. Pentru că, astfel sarcinile se dublează și nu înțeleg de ce copilul trebuie să învețe ceva, ce nu v-a aplica în practică. Mai ales că nu este capabil și nici nu îl interesează.

Da, eu cred că nu toate abilitățile ar trebui să fie dezvoltate la vârstă fragedă. Plus la asta, meditațiile costă. Dacă va merge 7 ani la meditații va trebui să plătim în jur de 10 mii de euro. Și aceste lecții vor fi în baza manualelor plictisitoare, de gramatică și înregistrări audio dubioase. Cu acești bani, în 5 ani, pot să-mi duc fiica la Londra timp de două luni și să-i găsesc o profesoară tânără și plină de viață. Se vor plimba primăvara pe străzile Londrei și vor admira narcisele galbene.

Înțelegeți diferența?

La fel ca mine, va învăța limba engleză în câteva luni. Sau la fel ca și tatăl ei, o va învăța cumva privind seriale americane. De aceea, în ochii fiicei noastre, este atât de important să rămânem un sprijin de încredere. Pentru ca ea să se poată baza pe experiența noastră. Care este mult mai productivă decât programul școlar.

Și nu uitați să îi spuneți în mod constant, că noi, părinții ei, suntem minunați!”, a scris mama copilei, potrivit publicației fasingur.info.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Mara Bănică și-a făcut o nouă operație estetică. Jurnalista a plătit 3200 de euro
Mara Bănică și-a făcut o nouă operație estetică. Jurnalista a plătit 3200 de euro
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...