Se cinsteste la manele dupa ce a fost inchis pentru “jaful secolului”! Uite cum cheltuie banii hotul tablourilor din Olanda!

Publicat: 11/03/2015 | 11:55

Mihai Bitu, unul dintre cei cinci romani acuzati de furtul tablourilor din Olanda, in valoare de 18 milioane de euro, a iesit din inchisoare si sparge banii pe excursii, masini scumpe si petreceri cu lautari.

Cazul celor cinci romani care au au furat sapte tablouri dintr-un muzeu din Olanda, estimate la o valoare de 18 milioane de euro, a socat lume intreaga. Picturile de Piccaso ori Matisse, nu au fost gasite pana acum. O lume intreaga a comentat acest jaf si declaratia facuta de mama unuia dintre hoti care a spus ca le-a dat foc tablourilor.

Tanarul a fost condamnat pentru furtul tablourilor

 

“Jaful secolului”, cum a fost catalogata actiunea premeditata de grupul de romani, s-a judecat in Romania.
In luna iulie a anului trecut, judecatorii romani i-au condamnat pe Adrian Procop la şase ani şi opt luni de închisoare şi pe Alexandru Bitu şi Olga Dogaru, principalii autori ai furtului, la cate doi ani de inchisoare cu executare, iar Petre Condrat (fost manechin a lui Catalin Botezatu) a primit amenda penala de 45.000 de lei pentru tainuire.

Tanarul a fost condamnat pentru furtul tablourilor

Unul dintre protagonistii acestui furt spectaculos, Mihai Bitu, despre care procurorii au sustinut ca i-a ajutat pe Dogaru, Darie si Procop sa valorifice tablourile furate, precum si ca a intermediat comercializarea operelor de arta, a iesit din inchisoare.

La scurt timp, ca sa sarbatoreasca eliberarea, el a tinut-o numai in petreceri cu manele, unde si-a invitat toti prietenii.

Bitu si-a cumparat masina noua

Ulterior, Bica a plecat val vartej din Romania, in Anglia, unde se distreaza fara sa se uite la bani. La fel cum a facut si in momentul in care si-a cumparat o masina noua, de circa 60.000 de euro.

Bitu si-a cumparat masina noua

Poze sfidatoare pe internet

Desi a pledat tot timpul nevinovat, tanarul a facut un gest sfidator, la scurt timp dup ace a fost eliberat, si a publicat pe pagina lui de Facebook o poza cu doi infractori care se pregatesc de un atac, iar unul dintre prieteni chiar l-a intrebat care dintre ei este Bitu.

Bitu sfideaza cu poze cu infractori pe internet

 

Reamintim ca romanii au furat de la muzeul din Rotterdam tablourile „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Bitu a fost parasit recent si de iubita

 

Procurorii care au instrumentat acest caz au aratat in rechizitoriul trimis instantei Judecatoriei Sectorului 3, faptul ca mama lui Radu Dogaru a declarat, la audieri, ca a ars tablourile furate din muzeu, chiar in soba locuintei sale din comuna Carcaliu, judetul Tulcea.

Ulterior aceasta si-a schimbat declaratia, aratand ca ea nu a ars tablourile, asa cum a sustinut anterior in declaratia data in fata procurorilor.Cert este ca pana acum niciunul dintre tablouri nu a fost gasit.

Citeste si Hotii tablourilor din Rotterdam emit pretentii! Vor sa fie judecati in Olanda

S-a stabilit pedepsele finale pentru „Jaful secolului” Ce se intampla cu manechinul lui Botezatu si hotii tablourilor din Olanda
 
(M.A.)

Citește și...