Se deschid șapte zone pietonale de weekend în centrul Capitalei! Care sunt locurile în care se pot plimba bucureștenii

Autor: A. D.
Publicat: 21/05/2020 | 18:07
Se deschid șapte zone pietonale de weekend în centrul Capitalei! Care sunt locurile în care se pot plimba bucureștenii

În capitală începând  cu data de 23 mai se deschid șapte zone pietonale în care bucureștenii se pot plimba. Decizia a fost luată de Primăria Generală pentru a evita aglomerarea parcurilor. Zonele o să fie deschise în fiecare weekend în perioada stării de alertă.

Odată cu instaurarea stării de alertă au fost relaxate măsurile, astfel că oamenii pot ieși din case și se pot bucura de plimbările în aer liber. În acest context, o măsură aparte a fost luată pentu bucureșteni. Primăria Capitalei a decis deschiderea a șapte zone pietonale, pentru a evita ca parcurile să se aglomereze. (CITEȘTE ȘI: CINCI LACURI DIN SECTORUL 1 AL CAPITALEI POT FI TRANSFORMATE ÎN „OAZE DE AER CURAT”)

Astfel, străzile se vor transforma în zone pietonale în fiecare sâmbătă și duminică în perioada stării de alertă, între orele 8.00 și 22.00, a comunicat joi Primăria Capitalei. În spații accesul va fi permis pietonilor, dar și celor care vor să se plimbe cu biciclete, role, trotinete electrice sau skateboard-uri.

În perimetrul celor spate zone pietonale nu vor exista însă tonete sau magazine mobile care să vândă produse alimentare celor care vor alege să se bucure de o plimbare. Rămân deschise doar magazinele stradale deja existente în acest perimetru. (VEZI ȘI: CE MĂSURI IA PRIMĂRIA CAPITALEI PENTRU A EVITA AGLOMERAȚIA ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN)

Cele șapte zone de promenadă au ca scop să încurajeze „atât mișcarea în aer liber, cât și utilizarea mijloacelor de transport alternativ”, arată Primăria Capitalei.

Cele șapte zone pietonale de weekend

Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).