Se înlocuiesc alocațiile copiilor cu vouchere? Ce spune Ludovic Orban

Autor: A.N.
Publicat: 19/02/2020 | 21:40
Se înlocuiesc alocațiile copiilor cu vouchere? Ce spune Ludovic Orban

Se înlocuiesc alocațiile copiilor cu vouchere? Guvernanții cred că mulţi părinţi chletuiesc banii pentru propiile plăceri. Ce spune Ludovic Orban. 

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra subiectului înlocuirii alocației copiilor cu vouchere, spunând că nu lansat niciodată această ipoteză pentru România, ci doar a dat exemplul altor țări în care se aplică această variantă.

„În alte ţări, de exemplu, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o formă de reducere a impozitului. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului. De exemplu, poate exista sistemul de acordare a unor vouchere”, spunea Orban în urmă cu două zile.

Ulterior el a declarat că spusele sale au fost înțelese greșit: ”Eu n-am spus niciodată așa ceva. Am dat exemple, întrebat fiind, că există și alte modalități de a sprijini financiar în alte țări. M-am referit la alte țări. Am spus clar că nu există niciun proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și obiectivul nostru e sa creștem alocațiile pentru copii”.

Citește și...