Se întoarce iarna în România! ANM, avertizare emisă în urmă cu câteva minute!

Publicat: 24/04/2019 | 08:07

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut anunțul: se întoarce iarna! Pe lângă intensificări ale vântului, se va semnala transport de zăpadă! Prognoza este valabilă pentru intervalul de timp 24-04-2019 ora 3:00 până la 24-04-2019 ora 9:00.

Nu e panică, însă! Fenomenele mai sus menționate se vor semnala doar în județul Sibiu, zona de munte: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Gura Râului, Racovița, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Șura Mare, Turnu Roșu, Sadu, Șura Mică, Boița, Tilișca, Poplaca, Râu Sadului.

Vântul se va intensifica până la rafale de 65…75 km/h.

Cum va fi vremea de Paște

Săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane.

Săptămâna 29.04.2019 – 06.05.2019

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Excepție vor face regiunile din sud-estul țării unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 06.05.2019 – 13.05.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului

Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales zona Carpaților de Curbură, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.

Citește și...