Acasă » Știri » SE intorc NISORILE si GERUL! Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

SE intorc NISORILE si GERUL! Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

De: Cancan 02/02/2015 | 13:34
SE intorc NISORILE si GERUL! Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 2-15 februarie.

Meteorologii se aşteaptă ca vremea să intre într-un proces de răcire, temperaturile urmând să coboare până la nivelul de ger. În plus, precipitaţiile îşi vor face apariţia şi vor avea aspect de ploi şi ninsori.

PROGNOZA METEO BANAT
Până în data de 6 februarie, valorile termice vor fi în general mai ridicate faţă de mediile climatologice caracteristice perioadei, cele maxime urmând să mai crească uşor, până spre o medie regională de 6 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în medie, între -4 şi 1 grad. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina un regim termic uşor mai coborât decât cel obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, respectiv temperaturi diurne în jurul mediei de 1 grad şi minime care, în cele mai reci nopţi, pot coborî spre o medie de -7 grade. Spre finalul intervalului este probabilă o creştere uşoară a valorilor termice, spre medii ale temperaturilor maxime de 2…3 grade şi de -4 grade ale valorilor minime. Temporar se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ, în perioada 5 – 7 februarie.

PROGNOZA METEO CRIŞANA
În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 3…4 grade şi de -5…-2 grade ale minimelor. Între 4 şi 6 februarie, temperatura va creşte uşor, astfel încât se vor atinge valori termice diurne în jur de 6 grade şi medii ale minimelor de zero grade. Apoi, începând cu 07 februarie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, răcirea pronozată va însemna temperaturi maxime, în medie, de -1…0 grade, uşor mai ridicate spre finalul intervalului şi minime la nivelul regiunii, între -8 şi -6 grade. Prin urmare a doua parte a intervalului va fi caracterizată printr-o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă.
Precipitaţiile vor fi slabe la începutul acestei săptămâni, predominant sub formă de ninsoare, urmând ca în intervalul 5…7 februarie să devină moderate cantitativ şi să fie mixte. Probabilitatea de precipitaţii va scădea după 7 februarie, astfel că doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
Temperatura aerului va fi în scădere uşoară la începutul intervalului de prognoză, astfel încât ziua de 3 februarie va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă, respectiv maxime în jurul valorii de 2 grade şi o medie a minimelor de -7…-6 grade. La mijlocul săptămânii se estimează o creştere de temperatură, până spre medii ale maximelor de 6 grade şi minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de răcire ce va începe cu data de 7 februarie va însemna, pentru această regiune, maxime predominant negative, în jur de -2 grade şi minime la o medie regională de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasă pe timpul nopţilor şi al dimineţilor.

meteo

Săptămâna va debuta cu precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, însă în zilele de 5, 6 şi 7 februarie sunt prognozate şi ploi sau lapoviţă, ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori în general mai slabe cantitativ se vor semnala şi în intervalul 8…11 februarie.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Vremea va fi în general apropiată de normalul termic specific acestei perioade până în data de 6 februarie, astfel că sunt aşteptate medii ale valorilor maxime în jur de 4 grade şi de -3…-1 grad ale celor minime. Excepţie va face ziua de 3 februarie, când temperatura va fi mai scăzută, cu maxime de 2 grade şi minime de -6…-5 grade, la nivelul regiunii. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina coborârea regimului termic diurn la o medie în jur de -2 grade, iar în cele mai reci nopţi minimele termice se pot situa în jurul valorii de -10 grade. Va ninge, în general slab, în primele zile ale intervalului, iar în 5 şi 6 februarie precipitaţiile vor deveni moderate cantitativ. Probabilitatea de apariţie a ninsorilor slabe va fi ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi uşor mai ridicat decât cel obişnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie şi va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată şi în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât până spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2…0 grade şi minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopţi până spre -10…-9 grade.

În intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipitaţii, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariţie a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.

PROGNOZA METEO DOBROGEA
Vremea va fi caldă pentru începutul lunii februarie în primele zile de prognoză. Astfel, după o uşoară scădere de temperatură în 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regională de 10…11 grade, în 5 şi 6 februarie. Aceeaşi evoluţie se estimează şi pentru valorile minime de temperatură, respectiv, o scădere a acestora până în jurul valorii de -1 grad în 4 februarie, iar în următoarele două zile, o creştere semnificativă spre o medie de 4…5 grade. Până în data de 7 februarie, temporar, vor fi mai ales ploi, în general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipitaţii va fi mai mică, exceptând zilele de 11 şi 12 februarie, când vor fi posibile ninsori.

meteo

PROGNOZA METEO MUNTENIA
Regimul termic din prima săptămâ
nă de prognoză se va menţine peste cel mediu specific pentru această perioadă din an. Valorile maxime vor fi în creştere, de la o medie în jur de 6 grade, spre 8, chiar 9…10 grade în ziua de 5 februarie. În intervalul 5 – 7 februarie, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitaţii slabe, de această dată predominant sub formă de ninsoare.
PROGNOZA METEO OLTENIA

În perioada 2 – 7 februarie, regimul termic se va menţine peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creştere uşoară, spre 7…8 grade, în 5 şi 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variaţii mai mari, astfel că în ziua de 4 februarie se va înregistra o medie de -4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creştere importantă, până spre 2 grade. După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire şi sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheţ şi minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 şi -6 grade.

PROGNOZA METEO LA MUNTE
Intervalul va debuta cu o scădere uşoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade şi ale celor minime de -10…-9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 şi 6 februarie, se va încălzi uşor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade în 9 şi 10 februarie, iar a celor minime să fie de -13…-14 grade.

L.L

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva...”
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața:...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când spune cu ce se ocupă. Cum face bani tânăra superbă
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din Cluj-Napoca a precizat cu ce se confruntă: „Situația era a unui pacient cu septicemie”
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt tăcerea
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să suplinească lipsa acestuia. „Nu am beneficiat de prezența lui.”
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i s-a întâmplat, de fapt, actorului
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i...
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital: “Eu, încercând să îmi dau seama dacă… “
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital:...
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste viața. "De atunci am luat-o de la zero"
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste...
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc o întâlnire a consiliului miniştrilor ţării
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc...
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o diferență clară
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
BANC | ”E prima oară când fac asta”
BANC | ”E prima oară când fac asta”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: Unele nu ştiu limita
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit, în plin proces de divorț
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se află cea mai mare mină de aur. Este foarte populată, o mulțime de grupuri etnice trăiesc aici
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se...
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor nu va mai fi la fel
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor...
×