Se reia fotbalul și în România!

Autor:
Publicat: 13/04/2020 | 17:49
Se reia fotbalul și în România!

Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), a declarat astăzi în urma videoconferinței inițiate de cei de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) cu reprezentanții cluburilor de Liga 1, că nimeni nu se gândeşte momentan la scenariul care implică îngheţarea acestui sezon competițional.

Președintele AFAN a dezvăluit că s-au avansat datele de 2 iunie respective 7 iunie pentru reluarea Ligii 1.

„S-a discutat despre reluarea campionatului şi s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie. Dar asta depinde de momentul în care se va relua pregătirea, pentru că s-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puţin trei săptămâni de pregătire. Va fi oricum comprimat destul de mult campionatul. Adică va începe pe 2 sau 7 iunie şi trebuie să se încheie în 26 iulie. Toată lumea care a participat la videoconferinţă, cluburile din Liga I, LPF şi deţinătorul de drepturi … doreşte să se reia campionatul şi să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

Acesta  aprecizat că în cadrul acestei ședințe nu s-a atins subiectul legat de prezența spectatorilor la meciurile din Liga 1 pe stadioane.

„Nu s-a discutat nimic legat de prezenţa spectatorilor la meciuri … adică e destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către federaţie. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii”, a mai spus Emilian Hulubei.

Întrerupte iniţial până la 31 martie, competițiile organizate sub egita Federației Române de Fotbal (FRF) și LPF  au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al FRF cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă de pe teritorul României.