Semnal de alarmă la Cotroceni. Tăriceanu ar putea da lovitura într-un posibil Tur II cu Iohannis

Publicat: 06/05/2019 | 12:25
Semnal de alarmă la Cotroceni. Tăriceanu ar putea da lovitura într-un posibil Tur II cu Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu pare să fie principalul contracandidat al președintelui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni. Dacă în toate sondajele de opinie actualul președinte reușeşte ca în primul tur să se situeze pe primul loc, lucrurile par încet-încet să se nuanțeze pentru Turul II.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a măsurat în două studii din acest an cum ar sta lucrurile dacă în Turul II ar fi Klaus Werner Iohannis vs. Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea. Studiile au fost efectuate în lunile februarie (13-28 februarie) și aprilie (5 aprilie – 28 aprilie) pe un eșantion de 1500 de persoane, prin interviuri față în față, la domiciliul respondenților, cu o marjă de eroare de 2,5%, anunță stiripesurse.ro.

-în Februarie într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu scorul ar fi de 42 la 37, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 47 la 24.

-în aprilie într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu scorul ar fi de 42 la 42, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 51 la 30

Deocamdată nu se știe foarte clar dacă PSD și ALDE vor prezenta un candidat unic sau un candidat separat, dar nu de puține ori în ultima perioadă președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exclus o candidatură unică.