Sevilla și Inter se luptă pentru trofeul Europa League

Publicat: 21/08/2020 | 12:23
Sevilla și Inter se luptă pentru trofeul Europa League

Sevilla și Inter se înfruntă astăzi, de la ora 22, la Koln în finala Europa League. Andaluzii abordează jocul în vârf de formă, fiind neînvinși în ultimele 20 de partide în toate competițiile și după ce au câștigat opt din ultimele nouă meciuri.

În ciuda acestui record impresionant, antrenorul spaniol este foarte precaut, elogiindu-și adversarii la conferința de presă de ieri: „Inter este echipată să concureze în Champions League datorită calibrului extraordinar al jucătorilor săi și al antrenorului foarte experimentat. Asta ne va obliga să ne testăm limitele și să oferim o performanță deosebită pentru a putea concura cu ei. Este o provocare a naibii de grea.”

De partea cealaltă, Antonio Conte va încerca să aducă primul trofeu major pentru Inter din ultimul deceniu cu același 11 de start ca și în ultimele trei meciuri. Italienii spun: Squadra che vince non si tocca (Echipa câștigătoare nu se schimbă), iar antrenorul nerazzuri-lor vrea să rămână fidel acestui principiu: „Trebuie să jucăm cu dorința de a câștiga și de a aduce trofeul în Italia, în vitrina lui Inter. Trebuie să arătăm că suntem echipa mai bună. Întotdeauna este important să le spui jucătorilor la finalul partidei că nu avem regrete. Dacă vom fi echipa mai bună, vom cuceri trofeul. Dacă nu, vom da oricum totul și ne vom aplauda adversarii.”

Calificată în finala Europa League pentru a șasea oară în ultimii 14 ani, Sevilla va încerca să își mențină intact procentajul maxim în ultimul act, cucerind cinci trofee până în prezent, record al competiției.

Echipe probabile:

Sevilla: Bounou – Jesus Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Suso, En-Nesyri, Ocampos

Inter: Handanovič – Godín, De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio, Barella, Brozović, Gagliardini, Ashley Young – Lautaro Martínez, Romelu Lukaku.