Sezon „înghețat” și la polo » Avem o campioană la masculin și două la feminin: „E controversată decizia dar e o situație specială!”

Autor: Cristian P
Publicat: 03/06/2020 | 12:22
Sezon „înghețat” și la polo » Avem o campioană la masculin și două la feminin: „E controversată decizia dar e o situație specială!”

Situație mai puțin întâlnită în sportul românesc. Federația Română de Polo (FRP) a decis să „înghețe” sezonul 2019-2020 la seniori cu clasamentele înregistrate în momentul întreruperii din cauza pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

Surpriza o constituie desemnarea a două campioane la feminin, Steaua și CS Rapid și una la masculin, respectiv Steaua.

Președintele FRP, Călin Găvruş, a declarat că decizia a fost luată în urma unor discuții aprinse în cadrul Biroului Federal al FRP.

„Au fost discuţii aprinse, dar constructive, dar până la urmă decizia finală a Biroului Federal a fost finalizarea campionatelor masculin şi feminin conform clasamentelor de la data întreruperii şi acordarea titlurilor şi medaliilor. Aşadar la masculin campioană este CSA Steaua, vicecampioană CSM Oradea, locul 3 CS Dinamo şi locul 4 Corona Braşov. Participarea în cupele europene se va face normal, în funcţie de clasament. La fete a fost o situaţie specială. Acolo primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1… aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei. Şi atunci reprezentanţii Stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, CSA Steaua şi Rapid. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a declarat președintele FRP pentru Agerpres.

La întreruperea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, CSA Steaua ocupa primul loc în clasamentul Superligii masculine, urmată de CSM Oradea, CS Dinamo şi Corona Braşov. La feminin, la finalul turneului al treilea, CSA Steaua ocupa primul loc, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, CS Rapid.

 

 

Citește și...