Sfârșit cumplit pentru o româncă și fiica ei, în Italia: „Am strâns-o moartă, de prin noroi. Asasinii nu au avut nicio remușcare!”

Publicat: 27/02/2018 | 15:17
Sfârșit cumplit pentru o româncă și fiica ei, în Italia: „Am strâns-o moartă, de prin noroi. Asasinii nu au avut nicio remușcare!”

Rozica Ciobanu venise din România împrună cu Ionel și cele două fiice ale lor, Ioana (13 ani) și Bianca (7 ani). Cei patru sperau că își vor construi o viață mai bună în Italia. Nimeni nu și-a imaginat că vor sfârși într-un mod atât de tragic. Mama își ducea fetele la școală când trei mașini care circulau cu 150 de km/h, într-o zonă în care liminta era de 50 k/h, s-au lovit în plin. 

Mașinile s-au rostogolit peste un grup de mame și eleve care erau pe marginea străzii, în așteptarea autobuzului care urma să le ducă spre școală. Nu au avut nicio șansă. Zece răniți și cinci morți a fost bilanțul tragediei de la Fiumicino.  La 10 ani de la acest accident groaznic, niciunul dintre șoferi nu a fost găsit vinovat și nu a făcut măcar o zi de înbchisoare, deși familiile victimelor își plâng rudele „strânse moarte de prin noroi.

„Copiii mei cresc fără mama lor minunată și nu este corect. În sala de judecată nu s-a spus nici un cuvânt pentru cei cinci îngeri, și nici nu s-a auzit vreo remușcare sau vreo scuză din partea asasinilor.”, își amintește Giuseppe Filippone, bărbatul care în accidentul respectiv a pierdut-o pe Marzia, soția sa, potrivit rotalianul.com

Marzia Micarelli, în vârstă de 36 de ani și fiica sa, Gaia, de 10 ani: mama fără scăpare, fetița în spital pentru luni de zile. Jessica Merlini, 14 ani, o adolescentă care iubea dansul: „Am strâns-o moartă, de prin noroi”, își amintește tatăl său, Marco. Rozica și fiicele ei sunt celelalte trei victime care nu au avut nicio șansă la supraviețuire. Luni, 26 februarie, s-au împlinit 10 ani de la cumplita tragedie.

Citește și...