Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup, după ce a învins-o pe Venus Williams

Publicat: 10/08/2018 | 10:03

Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup, după ce a învins-o, vineri, pe americanca Venus Williams, locul 14 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2. Românca s-a calificat lejer în sferturile de finală, după un sec 6-2, 6-2, în 72 de minute. Partida a fost întreruptă de ploaie, când tabela afişa, în primul act, 2-1 pentru Halep, dar a fost reluată după mai puţin de 15 minute.

Citește și: Simona Halep i-a dat mașina lui Ion Țiriac! Unde poate fi admirat Porsche-ul tenismenei

În al patrulea game, Venus a făcut o mişcare greşită, şi-a agravat accidentarea la picior, iar leziunea a împiedicat-o să se mai exprime la nivelul obişnuit, până la final. Simona Halep a reuşit până la final 15 lovituri câştigătoare (Venus 13), a comis 5 erori neforţate (Venus 3) şi a concretizat 5 mingi de break din cele 9 de care a beneficiat (Venus – 1/1).

Citește și:  Codin Maticiuc și Simona Halep, împreună la Loft: “Singura femeie care m-a făcut sa simt ceva in ultimii doi ani“

Procentajul primului serviciu pentru Halep s-a ridicat la 67%, în timp ce în dreptul jucătoarei de 38 de ani „reperul” a fost 58% la acest capitol.

În optimi, americanca trecuse de Sorana Cîrstea.

„Voi dormi, voi dormi şi iar voi dormi după acest meci. Vă mulţumesc că veniţi mereu să mă susţineţi”, şi-a început Simona discursul, imediat după meci. Apoi a rezumat: „Mi-am păstrat concentrarea pentru fiecare schimb de mingi. A fost o zi dificilă şi pentru mine, şi pentru Venus”.

Pentru accederea în sferturi, Simona Halep primeşte 190 de puncte WTA şi 60.000 de dolari.

Citește și: Simona Halep și-a construit un imperiu financiar! Câți bani a câștigat din tenis și câți a investit

În sferturi, constănţeanca în vârstă de 26 de ani o va întâlni, sâmbătă, în jurul orei 1:30, pe franţuzoaica situată pe locul 6 WTA, Caroline Garcia.

Citește și...