Simulare Evaluarea Națională 2019. Când și cum se afișează rezultatele

Publicat: 13/03/2019 | 10:24
Simulare Evaluarea Națională 2019. Când și cum se afișează rezultatele

Astăzi este ultima zi de foc pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a care susțin simularea pentru Evaluarea Națională 2019. Ei au de rezolvat în timpul probei scrise subiecte la limba și literatura maternă, după ce ieri au rezolvat probleme de matematică, iar alaltăieri, la limba și literatura română

Citește și: Gafa făcută de Ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale. S-a întâmplat la proba de la limba română

Deja este o tradiție ca după desfășurarea probelor, subiectele să fie publicate în secțiunea dedicată de pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Vă reamintim că anul acesta este prima dată când elevii de clasa a VII-a dau simularea pentru Evaluarea Națională. Subiectele sunt elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.
Citește și: Evaluarea Națională 2019. Calendarul complet al probelor pentru elevii clasei a VIII-a

Simulare Evaluarea Națională 2019. Când și cum se afișează rezultatele

Rezultatele vor fi afișate pe 22 martie la avizierele școlilor, iar corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învatamânt în care elevii susţin simularea. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog.

Notele obținute la simularea pentru Evaluarea Națională vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Aceste simulări pentru Evaluarea Națională 2019 vin în condițiile în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit în urmă cu câteva săptămâni despre o posibilă desființare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a. Explicația oficialului: în 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a.

După încheierea simulărilor pentru Evaluarea Națională urmează cele pentru Bacalaureat 2019, care vor începe săptămâna viitoare.

Simulări BAC 2019 – calendar

  • 18 martie 2019: Limba și literatură română – probă scrisă;
  • 19 martie 2019: Limba și literatură maternă – probă scrisă;
  • 20 martie 2019: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă;
  • 21 martie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă.
Citește și...