Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte si barem la Limba maternă

Publicat: 13/03/2019 | 08:56
Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte si barem la Limba maternă

Miercuri, 13 martie, elevii claselor a VII-a și a VIII-a, din partea minorităţilor naționale, susțin Simularea pentru Evaluarea Națională la Limba maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Potrivit MEN, la ora 9,00 au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Citește și: Gafa făcută de Ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale. S-a întâmplat la proba de la limba română

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019, anunță Ministerul Educației Naționale.

Baremele se găsesc aici: http://subiecte.edu.ro/2019/simulare/.

Simulare Evaluare Națională 2019. Reguli de examen

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Citește și: Ministerul Educației a publicat baremele de rezolvare pentru simularea la Evaluarea Națională

Calendar Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019

Citește și: Cum se face o contestație la Evaluarea Națională 2018

Citește și...