Șoc la Antena 3. „M**e PSD” în emisiunea lui Mircea Badea și Mihai Gâdea. Decizia luată de CNA

Publicat: 03/07/2019 | 12:20
Șoc la Antena 3. „M**e PSD” în emisiunea lui Mircea Badea și Mihai Gâdea. Decizia luată de CNA

Caz incredibil petrecut la Antena 3, chiar în prime-time. Invitații postului au folosit expresia „M**e PSD”, ceea ce ar fi trebuit să ducă la o amendă primită din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

Antena 3 nu a fost sancționată, deși – pentru o abatere similară – Realitatea TV a primit, spre exemplu, o amendă de 5.000 de lei, în luna ianuarie, informează paginademedia.ro. Antena 3 nu a primit nici măcar o somație, Radu Herjeu, membru CNA, fiind de părere că se creează, astfel, un precedent periculos.

”Deschideți acum ușa, ca de dimineață până seara, oricine, pe orice post de televiziune să folosească acel cuvânt, sub pretextul că CNA a dat voie”, le-a spus Herjeu colegilor care au votat împotriva sancțiunii. Potrivit raportului de monitorizare, Mugur Ciuvică i s-a adresat lui Dragoș Pâslaru (de la USR): (…) dar ăia, publicul dumneavoastră care, care țipau plăcuța suedeză, se refereau la UE?Sau se refereau la „m**e PSD”? Că așa scria acolo, că este o opinie politică legitimă, așa a zis Iohannis”.

Ulterior, expresia incriminată a fost folosită și de Șerban Nicolae: „(…) poate unii cred că acum e un îndemn la unitate, la frăție, la solidaritate, cu „ciuma roșie”, cu „m**e PSD”, cu „la pușcărie”, cu „infractorii”, „penalii”, „corupții”, precizează sursa citată mai sus.

Citește și...