Șofer român de TIR, căutat în toată Germania. Gestul făcut de Robert Marin, după ce Mercedes-ul unei femei a luat foc pe autostrada A62. FOTO

Publicat: 07/04/2019 | 18:01

Un șofer român de TIR este căutat în toată Germania, dar și în afara granițelor acestui stat. Bărbatul, care, potrivit primelor informații, s-ar numi Robert Marin, a făcut un gest impresionant după ce Mercedes-ul unei femei a luat foc pe autostrada A62, situată în apropiere de granița cu Franța. Unul dintre colegii tiristului a lansat un apel pe Facebook, în speranța că îl va găsi pe eroul-camionagiu și va avea ocazia să-l felicite personal pentru fapta lui extraordinară.

Un șofer român de TIR a salvat dintr-o mașină în flăcări două femei și doi cai

Ilie Matei, autointitulat pe Facebook “Omul Șoselelor”, a scris un mesaj emoționant pe cunoscuta platformă de socializare, după ce a aflat că unul dintre colegii săi de drum și-a pus viața în pericol ca să salveze două femei și doi cai. Salvatorul se afla ieri după-amiază pe autostrada A62 din Germania, când, la un moment dat a observat un bolid care ardea cu flăcări mari. Autoturismul negru avea și o remorcă în care se aflau doi cai.

Deși exista posibilitatea unei explozii, șoferul de tir s-a apropiat de bolidul care era învăluit în flăcări și a decuplat remorca, salvând persoanele aflate înăuntru, dar și caii. Nu doar colegii săi de drum îl caută ca să-l felicite pentru ceea ce a făcut, ci și Natalie Müller, șoferița care se afla împreună cu prietena ei în mașina care a fost cuprinsă de foc. “Acest om ne-a salvat acționând repede. El a alergat pe autostradă și a deconectat remorca în câteva secunde. Și cu alții șoferi care au sosit primii, el a împins remorca cu caii din zona periculoasă. Apoi ne-a avertizat de urgență să nu ne întoarcem la mașină și a plecat din nou. Eu și Claudia aș dori să-i mulțumesc personal acestui om”, a scris Natalie Müller pe pagina ei de Facebook.

“Șoferii profesioniști români!! Niște oameni invizibili pentru mulți, detestați pe alocuri de unii, ridiculizați de alții!! Astăzi, o doamnă din Germania a postat pe pagina dânsei de Facebook un mesaj de mulțumire adresat unuia dintre colegii noștri, anonim până la acesta oră. Natalie Müller este numele doamnei, acesta fiind posesoarea autovehiculului în flăcări din imagine.

Doamna respectivă se îndrepta astăzi (n.r.: ieri) spre Kandel, pe A62 , direcția Pirmansens și în jurul orei 14:30 , suv-ul marca Mercedes a luat foc în preajma unui tunel situat pe autostradă. Avea atașată suv-ului o remorcă cu doi cai, iar în momentul izbucniri incendiului cele 2 nemțoaice din mașină au fugit abandonând-o. În acel moment, dintr-un camion românesc a coborât șoferul acestuia, coleg al nostru, care riscandu-și viață în eventualitatea unei explozii, a decuplat remorca cu cai și a reușit să o îndepărteze suficient pentru a salva animalele.

Omul nu a așteptat mulțumiri sau apariția autorităților și și-a continuat drumul. Acum, nemțoaica dorește să îi mulțumească pentru gestul său și îl caută pe om, prin intermediul rețelelor de socializare. Ciudat, anunțul doamnei a apărut pe absolut toate grupurile noastre, ale șoferilor, dar în nici o publicație de transport online!! Să fie oare din cauza faptului că omul a făcut un gest frumos??? Nu aveați rating decât dacă avea un magnet, lua o amendă mare, făcea un accident?? De ce așa-zisă presă de transporturi nu prezintă informații gen? Felicitări, colegului nostru !!

Ăștia sunt șoferii profesioniști români!! Nu ăia pe care îi vedeți la panou zilnic în reviste!! Pe șosele nu ne avem decât unii pe ceilalți!! Sper să aflăm numele colegului nostru, vreau să îi dedic un spațiu pe acesta pagină, îl merită !! Drumuri bune tuturor !!

P.S.: Din surse am aflat că numele colegului nostru ar fi Robert Marin! Îl cunoaște cineva?? Da-ți un tag omului dacă îl știți! Un share, vă rog, să felicităm omul! Mulțumesc! #OMULSOSELELOR”, a scris Ilie Matei pe pagina lui de Facebook.

Citește și...