Șoferii români habar n-au, dar ar putea să fie despăgubiți! Ce trebuie să faci dacă-ți găsești mașina boțită

Publicat: 18/01/2019 | 08:30

Nu puțini sunt șoferii care-și găsesc mașinile lovite în parcare! Însă puțini știu că pot fi despăgubiți, chiar dacă vinovații nu sunt prinși! Cei care nu au asigurare CASCO se resemnează în cele mai multe dintre cazuri şi îşi repară singuri maşina lovită în parcare.

În primul rând, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere. Acest lucru trebuie să se întâmple în cel mult 24 de ore de la constatare.

Iată condițiile în care șoferul este despăgubit

În caz contrar, atât şoferul vinovat, cât şi cel cu maşina lovită, riscă să le fie suspendate permisele de conducere pentru 30 de zile. De acest lucru scapă doar cei care sunt plecaţi din ţară sau din oraş şi află mai târziu că maşina le-a fost lovită în parcare.

La Serviciul Rutier, proprietarul maşinii va primi un număr de înregistrare, iar dosarul ajunge la un poliţist. Cu actele eliberate de poliţişti, proprietarii trebuie să se adreseze Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Pentru acest lucru, proprietarii trebuie să aibă o poliţă RCA valabilă, dar şi ITP-ul valabil. Banii pentru despăgubire vin de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, o direcţie din cadrul BAAR.

Astfel, toţi şoferii care şi-au găsit maşina lovită în parcare vor fi despăgubiţi. Din nefericire, puţini şoferi ştiu despre acest sistem şi astfel pierd sume importante de bani.

Citește și...