Sotia fostului primar al orasului mexican Iguala, inculpata in dosarul studentilor disparuti

Publicat: 06/01/2015 | 08:09
Sotia fostului primar al orasului mexican Iguala, inculpata in dosarul studentilor disparuti

Soţia fostului primar din Iguala, un oraş din sudul Mexicului unde 43 de studenţi au dispărut la 26 septembrie, a fost inculpată oficial pentru crimă organizată, a anunţat luni Ministerul mexican al Justiţiei.

După două luni de arest preventiv, María de los Ángeles Pineda a fost inculpată pentru „probabila sa participare la infracţiuni de crimă organizată” şi pentru „operaţiuni financiare cu fonduri de provenienţă ilegală”, a précizat Tomás Zerón, şeful Agenţiei de investigaţii criminale. oră a trei traficanţi de droguri, Pineda este prezentată de autorităţile judiciare drept reprezentantul principal în Iguala al cartelului Guerreros Unidos, ai cărui membri sunt suspectaţi de masacrarea a 43 de studenţi din statul Guerrero.

María de los Ángeles Pineda

Pineda, alături de zece poliţişti arestaţi acum câteva zile în acelaşi dosar, a fost transferată din Mexico la închisoarea Nayarit (vest). Aproximativ 90 de persoane în total – poliţişti locali, traficanţi de droguri sau funcţionari – au fost arestate până în prezent în cazul dispăruţilor din Iguala. ostul primar al oraşului Iguala Jose Luis Abarca şi soţia sa, consideraţi de autorităţi ca fiind instigatorii răpirii tinerilor, au fost arestaţi într-un cartier popular din Mexico, la 4 noiembrie, scrie Mediafax.ro.

Abarca a fost inculpat la 15 noiembrie pentru criminalitate organizată, precum şi pentru răpire şi omucidere într-un caz anterior. otrivit autorităţilor judiciare, „cuplul imperial” din Iguala se temea că tinerii veneau pentru a perturba o ceremonie publică coordonată de Pineda la 26 septembrie. n cursul nopţii de 26 spre 27 septembrie, un grup de studenţi de la şcoala normală rurală Ayotzinapa a fost atacat cu gloanţe de către poliţişti locali sprijiniţi de traficanţi de droguri. În urma atacului armat, soldat cu şase morţi, 43 de studenţi de la Ayotzinapa au fost daţi dispăruţi.

L.L