Spaniolii mută spectaculos la Dinamo » Contra IN, Mulțescu OUT!

Publicat: 26/08/2020 | 22:07
Spaniolii mută spectaculos la Dinamo » Contra IN, Mulțescu OUT!

Cosmin Contra a semnat astăzi un acord cu Dinamo urmând a fi antrenorul „câinilor” în următoarele două sezoane. Fostul selecţioner al primei reprezentative de fotbal a României, l-a înlocuit în funcție pe Gigi Mulțescu care tot în cursul zilei de astăzi și-a reziliat de comun acord contractual cu formația din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Cosmin Contra este noul antrenor principal al echipei Dinamo Bucureşti pentru următoarele două sezoane competiţionale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului. Bine ai revenit acasă, Cosmin Contra”, se arată pe site-ul citat.

În vârstă de 44 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formaţiile FC Timişoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon şi Dinamo Bucureşti. Ca antrenor, Contra a câştigat două trofee, Cupa României, ediţia 2012-2013, cu Petrolul Ploieşti şi Cupa Ligii, ediţia 2016-2017, cu FC Dinamo.

După despărțirea de „câini”, Contra a fost instalat selecţioner al primei reprezentative a României. În mandatul său de selecţioner care s-a încheiat la 22 noiembrie 2019, echipa naţională a înregistrat în cele 24 de partide un număr de 13 victorii, 6 egaluri şi doar 5 înfrângeri.

Primul meci oficial al lui Cosmin Contra în acest nou mandate pe banca „alb-roșilor” va avea loc luni pe „Ilie Oană” din Ploiești cu Chindia Târgoviște.