Specialiștii avertizează! Cât durează imunitatea la coronavirus

Publicat: 13/07/2020 | 19:36
Specialiștii avertizează! Cât durează imunitatea la coronavirus

Un studiu recent finalizat de specialiștii britanici a relevat cât durează imunitatea la coronavirus. Experții avertizează că acest lucru ar putea avea urmări grave. 

Specialiștii de la King’s College London au finalizat recent un studiu privind imunitatea bazată pe anticorpi, pe care cei care s-au vindecat de Covid-19 o dobândesc. 

Studiul a scos la iveală că, din nefericire, rezistența organismului uman la coronavirus scade în câteva luni în majoritatea cazurilor, scrie AFP.

Acest lucru ar putea îngreuna crearea unui vaccin, avertizează experții în domeniu, scrie știrileprotv.ro. 

Vaccinul ar putea fi eficient doar pentru scurt timp

„Această cercetare confirmă că răspunsul în anticorpi protectori la persoanele infectate cu SARS-CoV-2 pare să scadă rapid. Vaccinurile aflate în curs de dezvoltare vor trebui fie să genereze o protecție mai puternică și mai durabilă față de infecțiile naturale, fie să se administreze periodic”⁣, a declarat medicul Stephen Griffin, profesor în cadrul Școlii de Medicină a Universității Leeds. 

„Dacă infecțiile vă dau un nivel de anticorpi care scade în două sau trei luni, vaccinul va face probabil același lucru”, a spus autoarea principală a studiului, Katie Doores.

În cadrul studiului, a fost analizat răspunsul imunitar în cazul a 90 de persoane confirmate cu COVID-19

Rezultatele au arătat că nivelul anticorpilor capabili să distrugă virusul ating un vârf la trei săptămâni de la apariția simptomelor și apoi scad foarte repede. 

Din eșantionul de pacienți evaluat în acest studiu numai 16,7% aveau niveluri puternice de anticorpi la 65 de zile după debutul simptomelor.

Foto: pixabay.com