Tensiunile rasiale opresc sportul! S-au anulat meciuri din NBA, WNBA, MLS și MLB!

Publicat: 27/08/2020 | 10:05
Tensiunile rasiale opresc sportul! S-au anulat meciuri din NBA, WNBA, MLS și MLB!

În seara precedentă a avut loc o miscare fără precedent în sporturile americane: mai multe echipe au decis de comun acord să nu își joace meciurile din cauza tensiunilor rasiale existente.

În primul rând, 6 formații din NBA au decis la unison să nu își joace meciurile din play-off! Boicotul s-a extins rapid și în alte ligi profesioniste. Anumite partide din Major League Baseball, Major League Soccer și WNBA au fost, de asemenea, anulate.

Ce a dus la tensiunile rasiale?

Reprezentații formațiilor au decis să protesteze în urma împuscării lui Jacob Blake, un bărbat de culoare din Kenosha, Wisconsin. Incidentul s-a produs duminică. Starea de fapt creată a fost cu atât mai “dură” pentru opinia publică cu cât cei 3 copii ai bărbatului au fost de față atunci când tatăl lor a fost împușcat.

Kenosha se alfă la aproximativ la 65 kilometri sud de Milwaukee. Echipa din NBA a orașului, Milwaukee Bucks, a fost cea care a început boicoturile, refuzând să iasă din vestiar pentru meciul de play-off împotriva celor de la Orlando Magic, ce ar fi trebuit să se dispute în seara precedentă. Sterling Brown, unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Bucks a declarată că “Nu s-a făcut nici o acțiune, deci atenția noastră din această zi nu poate să se îndrepte către baschet”. Imediat, coechipierul său Georgi Hill a adoptat aceeași poziție.

Ce meciuri au fost anulate?

În total, în urma tensiunilor rasiale, s-au amânt jocurile de play-off din NBA dintre Bucks și Magic, City Thunder și Rockets, Lakers și Trail Blazers, 3 partide din WNBA, disputele dintre MLB dintre Milwaukke și Cincinnati și Seattle și San Antonio și 5 meciuri din MLS.