Sportivii olimpici reiau pregătirea la Izvorani și Snagov!

Autor: Cristian P
Publicat: 18/05/2020 | 15:48
Sportivii olimpici reiau pregătirea la Izvorani și Snagov!

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a declarat că începând de astăzi un număr de 149 de sportive din cadrul loturilor olimpice vor intra în cantonament centralizat cu regim închis de două săptămâni în bazele sportive de la Izvorani şi Snagov.

„Începând de astăzi vor veni în cantonamentul de la Izvorani loturile olimpice de judo, box, lupte, gimnastică, nataţie şi kaiac-canoe, un număr de 149 de sportivi, asta în primă fază. Iar canotajul la Snagov cu aproximativ 100 de persoane. Ăsta este primul val, ca să spun aşa. Este vorba despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare. Vom putea comunica un număr exact după ce aceşti sportivi vor intra în baza de la Izvorani. Noi sperăm să nu apară probleme. Sunt specialişti care fac parte din comisia medicală din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, o parte sunt membri COTAS, Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, sunt specialişti în domeniu. Am făcut săptămâna trecută o vizită la Izvorani să vedem exact cum decurg pregătirile. Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Aşa am gândit această procedură, să fie cât mai prietenoasă cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Aşa că sportivii sunt obişnuiţi, antrenorii sunt obişnuiţi”, a declarat Mihai Covaliu.

Cei 149 de sportivi care începând de astăzi vor intra în cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (6), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastică artistică (6), nataţie (5). Pe lângă cei 149 de sportivi, În afară celor 149 de sportivi, în bazele sportive au intrat şi reprezentanţi ai staff-urilor tehnice şi medicale, dar şi personalul angajat care urmează să-i deservească.

Citește și...