Prima cursă din 2016 a adus şi primul rezultat de excepţie pentru DANIEL ONORIU! „Totul se putea schimba într-o fracţiune de secundă”

Publicat: 26/04/2016 | 19:23

Dacă în primele două zile vremea a ţinut cu cei veniţi să se întreacă pe circuitul din Grecia, duminică, în ziua cursei, ploaia şi-a făcut simţită prezenţa şi a udat din plin circuitul, la toate categoriile fiind declarată „cursă udă” / „wet race”.

Noutatea campionatului a venit şi din faptul că unul din piloţii consacraţi în automobilism, Daniel Onoriu, a trecut la categoria cea mai grea în campionatul moto – Superbike 1000. După ce ani la rând îşi adjudecase recorduri pe patru roţi, fiind multiplu campion naţional absolut la viteză pe traseu montan, anul trecut, pilotul bucureştean reuşea o performanţă unică – să obţină şi titlul de campion naţional moto la clasa „Debutanţi 1000”.

Cursa la clasa mare a fost spectaculoasă, dar fără răsturnări de situaţie: deşi a plecat de pe poziţia a 13-a de la start, Daniel Onoriu a reuşit din primul tur să avanseze până pe poziţia a 6-a şi să constituie un pluton fruntaş alături de experimentaţii Cosmin Costescu şi Cătălin Cazacu. Cei 3 piloţi au reuşit să termine cursa în aceeaşi secundă, după şicanări diverse şi strategii de echipă:

„Eram forţat de un pilot din spate care venea peste noi. În prima fază am văzut o motocicletă că atacă în unele momente şi m-am întrebat cine poate fi din piloţii pe care îi ştiu mai bătăioşi. Gândindu-mă la experienţa pe care o are pe stradă şi kilometri făcuţi pe motocicletă, m-am gândit că ar putea fi Daniel Onoriu. La unul dintre atacuri (când m-a depăşit) am văzut că este vorba despre el. Din acel moment am început să dublez trasele, adică să închid mai larg trasa lui Cătălin, să îi fie mai greu să treacă şi de mine şi de Cătălin. Practic, ţinând aproape de Cătălin, trebuia să între între noi şi nu avea loc.”

Daniel Onoriu a început cu brio Campionatul Naţional de Motociclism Viteză.
Daniel Onoriu a început cu brio Campionatul Naţional de Motociclism Viteză.

În final, Daniel Onoriu a reuşit un binemeritat loc 3, urcând astfel din primul sezon de participare în clasa mare Superbike direct pe podiumul campionatului.

„Am plecat de pe poziţia a 13-a şi am urcat chiar din primul tur pe poziţia a 6-a, în spatele plutonului fruntaş format din Cazacu şi Costescu. Am reuşit câteva depăşiri, dar am pierdut şansa unei victorii într-o fracţiune de secundă: la un moment dat mi-am dat seama că în faţa mea se află chiar Cătălin Cazacu, multiplu campion naţional, pe care îl respect foarte mult. Eu fiind campion naţional absolut în alt sport, am un respect deosebit faţă de palmaresul lui Cătălin. Pentru moment nu am ştiut cum să reacţionez, să încerc să trec sau nu de el. A fost fracţiunea de secundă care le-a permis celor de la Taifun să se grupeze şi să lanseze strategia de echipă prin care m-au ţinut în spatele lor până la final. A fost o cursă foarte frumoasă, cu un rezultat de palmares pe care nu îl aşteptam atât de repede. Mă motivează pentru etapele următoare şi sper ca alături de partenerii mei să am un sezon fără incidente şi cu rezultate cât mai bune.”, a declarat Daniel Onoriu după cursă.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Motociclism Viteză va avea loc pe circuitul de la Adâncata, 25-26 iunie.

(Georgiana Laciu)

Citește și...