Vezi ce salarii colosale câştigă şefii de la FRF!

Publicat: 20/06/2016 | 21:44

Spun că nu le place fotbalul, dar sunt plătiţi regeşte ca să-şi bată joc de el Vezi ce salarii NESIMŢITE câştigă FRF-iştii! Ştiţi vorba aia românească, cu leneşul care mai mult aleargă? Uite-aşa şi incompetentul din fotbal, mai mult cheltuieşte. Dar atenţie, incompetenţii nu sunt şefii FRF şi tata Puiu. Din contră, ei sunt şmecherii. Incompetenţii, adică fraierii, sunt cei care îi sponsorizează.

Fraierii, în ordinea numerelor de pe tricou, adică a sumelor cu care susţin non-valoarea.

După super-deceniul 1990-2000, în care sponsorii se înghesuiau la Naţională, venirea lui Burleanu la conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi venirea unor non-valori în tricoul galben al României a redus substanţial sumele încasate de FRF. Cu toate astea, FRF-iştii tot au reuşit să păcălească nişte naivi să le dea bani. În total, Federaţia are un buget de 13 milioane de euro pe perioada 2015-2019, suma fiind acoperită de patru sponsori importanţi: Telekom dă 4 milioane, Bergenbier dă 2,4, Bancpost dă 2,1, iar Joma 4,5.

Teoretic, aceşti bani ar trebui folosiţi pentru reclădirea fotbalului românesc aflat în comă. Ar trebui să se transforme în investiţii la nivel de copii şi juniori, în bani pentru infrastructură sau, cel puţin, în nişte salarii măricele ale unor PROFESIONIŞTI. Practic, însă, aproape toată suma se duce în buzunarele şmecherilor de la FRF.

Prăduitorii Burleanu & CO, diurne de maharajahi

Conform jurnalistului Dorin Chioţea, Burleanu şi compania şi-au stabilit singuri (prin vot în Comitetul Executiv) câştigurile personale, după cum urmează:

  • pe lângă cei 90.000 de euro primiţi PRIMĂ pentru calificarea la Euro, Răzvan Burleanu are o diurnă de 500 de euro / zi pentru deplasări, deplasări care se pontează, în cazul lui, 250 de zile / an. Aşadar, preşedintele FRF câştigă 125.000 de euro pe an BONUS, pe lângă salariu. Salariul nu e nici el de ici-colo. Burleanu încasează 5000 de euro pe lună, acelaşi salariu pe care-l lua şi Mircea Sandu, când era la conducerea FRF.
  • deşi recomandat drept un antrenor ieftin chiar de către Burleanu, Anghel Iordănescu câştigă 1000 de euro pe zi ca să pupe icoane şi să readucă Naţionala în epoca trecută. Nu ştim ce să zicem, parcă ne-am fi putut face de râs şi mai ieftin!
  • şi staţi, că asta nu e tot. Odată cu sosirea la FRF, Burleanu a venit şi cu o organigramă nouă, mult mai stufoasă şi mai costisitoare decât cea din perioada lui Mircea Sandu. Astfel, acesta şi-a numit nu mai puţin de DOUĂ comitete de consilieri, Consiliul Consultativ cu Mediul de Afaceri şi Consiliul Consultativ Tehnic. Fiecare membru al acestor două comisii este plătit, la rândul său, cu câte 4000 de euro pe lună.

Dezvăluire din interior: ”Nici măcar nu ne place fotbalul”!!!

La Lyon, după înfrângerea cu Albania, atmosfera din lojele VIP ale FRF a fost mult mai veselă decât a fost în casele românilor. Conform unor surse de la faţa locului, mâna dreaptă a lui Burleanu (zice-se că taman secretarul general) ar fi declarat, râzând, după meci: ”Ei, şi? Nouă nici măcar nu ne place fotbalul!” Adevărul e că asta se şi vede, faptul că nu le place. Pe de altă parte, însă, le place extrem de tare să câştige bani din fotbal. Şi acum să fim serioşi: câtora dintre noi ne plac la nebunie joburile pe care le avem? Asta e, câştigă şi ei nişte mii pe lună în scârbă, aşa, mai mult din obligaţie.

Ei, păi dacă tot nu vă place fotbalul şi nici nu vă pricepeţi, ce-ar fi să plecaţi voi, cu toţii, pe la casele voastre?

Ana Manole

Citește și...