Victor Piturcă scapă de procesul intentat de Universitatea Craiova

Publicat: 22/12/2016 | 00:00
Victor Piturcă scapă de procesul intentat de Universitatea Craiova

Victor Piţurcă primeşte o veste bună: a scăpat de procesul pe care i l-a intentat Universitatea Craiova. În 2011, managerul general al clubului Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, părăsea cu scandal echipa pe care o pregătea.

Conflictul dintre Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă s-a încheiat în instanţă. Victor Piţurcă şi-a cerut la comisiile federale drepturile prevăzute în contract şi a avut câştig de cauză, comisiile hotărând că Universitatea Craiova trebuie să îi plătească lui Piţurcă 7 milioane de euro (5 milioane de euro clauza de reziliere, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate). Universitatea Craiova a contestat în instanţă decizia, dar, după ce a avut câştig de cauză la apel, a pierdut definitiv în faţa lui Piţurcă la instanţa supremă.

Universitatea Craiova l-a dat şi ea în judecată pe Victor Piţurcă, deschizând în 2011 împotriva acestuia o acţiune de răspundere patrimonială.

După ce a câştigat definitiv prima acţiune în instanţă contra Universităţii Craiova, iată că acum Piţurcă primeşte o nouă veste bună, întrucât dreptul la acţiune al fostului său angajator, Universitatea Craiova, s-a prescris, iar Piţi a scăpat de respectivul proces.

Victor Piţurcă a plecat cu scandal de la Universitatea Craiova. Fostului selecţioner i s-a blocat la începutul anului 2011 accesul în cantonamentul echipei sale, la ordinul lui Adrian Mititelu. Universitatea Craiova l-a dat afară pe Piţurcă la 11 ianuarie 2011, iar acesta şi-a cerut drepturile din contract la comisiile federale.

Piţurcă şi Mititelu s-au certat în direct la un post TV din Craiova după ce lui Piţi i-a fost interzis accesul în cantonamentul echipei pe care o pregătea la acea vreme. „Cu bucătari raşi în cap prin cantonamente vrei tu să câştigi campionatul?”, l-a întrebat Mititelu în direct pe Piţurcă, fostul selecţioner replicându-i atunci: „Tu ştii la ce restaurante am mâncat eu şi ce echipe am condus, Adriene? Am mâncat la restaurante multe, tu habar n-ai ce e prosciutto şi ce e parmezanul”.

Clubul patronat de Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova, a intrat în faliment în 2014. Mititelu este în prezent în proces cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi forurile pe care aceştia le-au condus, FRF şi LPF.