SRI a declansat operatiunea „Spioni pe Facebook”. N-o sa-ti vina sa crezi ce le cere cetatenilor Romaniei!

Publicat: 29/08/2015 | 14:48
SRI a declansat operatiunea „Spioni pe Facebook”. N-o sa-ti vina sa crezi ce le cere cetatenilor Romaniei!

Serviciul Roman de Informatii vrea ca toti cetatenii Romaniei sa devina "colaboratori". In contextul noilor amenintari teroriste, SRI a publicat cateva "sfaturi" care implica chiar si activitatea pe retelele de socializare!

SRI incurajeaza pe toti cetatenii Romaniei sa raporteze orice fel de activitate suspicioasa pe care o observa in jurul lor, fie ca este vorba de mediul in care traiesc sau lucreaza, sau mediul virtual!
Oficialii SRI au publicat pe pagina de facebook a institutiei mai multe sfaturi, sub forma raspunsului la unele intrebari adresate de fani. Oficialii SRI se tem de incercarile de racolare care ar putea proveni de la agenti straini! Mai mult, serviciul pune accent pe faptul ca spionajul reprezinta o activitate care se desfasoara si in realitate, nu numai in filme!

SRI

„Deşi activitatea legata de spionaj sau criminalitate organizata pare un domeniu rezervat cinematografiei, astfel de activitati se desfaşoara in mod curent in realitatea contemporana şi orice persoana poate deveni, cu sau fara voie, instrumentul acestora.” au aratat oficialii SRI

SRI

 

Mai mult, serviciul incurajeaza pe toata lumea sa sesizeze imediat autoritatile la orice fel de suspiciune.
„SRI ii incurajeaza pe toti cetatenii României sa fie vigilenti in privinta unui interes aparte pe care cineva il poate manifesta in relationarea directa sau in spatiul virtual şi sa semnaleze prompt aceste suspiciuni autoritatilor competente”.

(M.N.)

Citește și...