„Starea de urgență se prelungește cu o lună”. Cine a făcut acest anunț și unde se va întâmpla

Publicat: 18/05/2020 | 08:18
„Starea de urgență se prelungește cu o lună”. Cine a făcut acest anunț și unde se va întâmpla

Autoritățile doresc prelungirea stării de urgență cu încă o lună pe teritoriul Spaniei, cel care a făcut acest anunț fiind chiar premierul Pedro Sanchez.  Spania este una dintre țările cele mai afectate de noul coronavirus și, într-o astfel de situație medicală gravă – chiar dacă, în ultima perioadă, a fost înregistrat un trend descendent în ceea ce privește infectările cu COVID-19 și decesele – situația rămâne îngrijorătoare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în Spania a fost decretată stare de urgență pe 14 martie și ar trebui să se încheie pe 24 mai. Dar premierul Pedro Sanchez a anunțat, potrivit El Pais, că dorește ca starea de urgență să fie prelungită cu încă o lună.

Această eventuală prelungire a stării de urgență decretate pe teritoriul Soaniei mai trebuie aprobată de Camera Deputaţilor, acolo unde guvernul este minoritar, iar opoziţia de dreapta a refuzat, data trecută, să participe la vot. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL DUPĂ CE MIHAI BENDEAC A ANUNȚAT CĂ A FOST INFECTAT CU COVID-19)

Stare de urgență în Spania, una dintre țările cele mai afectate

În Spania au fost înregistrate  230.000 de contaminări confirmate şi peste 27.000 de decese din cauza COVID-19. Pe findul unei diminuări a cazurilor de infecție, au fost implementate, acum, și unele măsuri de relaxare – prima fază include redeschiderea teraselor şi a restaurantelor, plus autorizarea reuniunilor familiale sau între prieteni cu maximum 10 persoane.

Regiunea Madrid, o mare parte din regiunea Castilia şi Leon, precum şi Barcelona rămân deocamdată în izolare strictă. Totuși, în pofida interzicerii adunărilor, de aproximativ o săptămână au loc proteste în stradă împotriva guvernului. Sâmbătă, premierul Pedro Sanchez i-a îndemnat pe spanioli să se relaxeze „cu cea mai mare prudenţă”, transmițând că „riscul se menţine, virusul nu a plecat şi ameninţarea este reală”.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Spania –  potrivit informațiilor oficiale – în ultimele 24 de ore a fost de 102, cel mai mic din ultimele două luni, informează digi24.ro. (VEZI ȘI AICI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! VIRUSUL COVID-19 A MAI FĂCUT ÎNCĂ TREI VICTIME. BILANȚUL NEGRU AJUNGE LA 1107)

Citește și...