Statul Român a despăgubit un violator în serie! Este incredibil ce a încercat să facă infractorul și câți bani a primit

Publicat: 11/01/2019 | 17:33

I s-a redus pedeapsa, mai mult, a primit și o sumă de bani de la statul român! Și este vorba despre un violator în serie, care s-a adresat la CEDO. A câștigat, astfel că a beneficiat de unele avantaje.

Un violator în serie, care a încercat să își abuzeze până și mama, a beneficiat de reducerea pedepsei și mii de euro despăgubiri, pentru condiții ”nercorespunzătoare” în detenție. Toate acestea, în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

(Sursa foto: E-bihoreanul.ro)

Potrivit unei sentințe definitive a Curții de Apel Oradea emisă la sfârșitul lunii decembrie 2018, inculpatului Petru Cristea Hera i s-a redus pedeapsa cu 180 de zile și a primit și despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român, scrie evz.ro.

Proaspăt eliberat din pușcărie, condamnat fiind pentru trei violuri şi tot atâtea tentative, unele chiar cu tâlhărirea victimei, Hera a fost eliberat condiţionat pe 21 septembrie 2017, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă. Asta I s-a dat după ce, în 2014, a încercat să violeze o orădeancă. Imediat ce a ajuns acasă s-a năpustit asupra mamei sale, a bătut-o încercând să o imobilizeze pentru a o viola. Femeia a necesitat 4 zile de îngrijiri medicale.

Citește și...