Știrea sfârșitului de an! A anunțat că pleacă de la Pro TV

Publicat: 30/12/2019 | 09:30

Este știrea sfârșitului de an la postul de televiziune Pro TV! Una dintre cele mai vechi vedete ale trustului a anunțat că pleacă! Mai mult, ea își dorește să candideze pentru fotoliul de primar pentru un oraș de care s-a îndrăgostit iremediabil. În cadrul unui interviu ea a spus despre unul dintre motivele pentru care a decis să renunțe la televiziune și nu numai: “Refuz să mai fac parte din categoria celor care se plâng de cine ne conduce”. Telespectatorii o vor mai putea vedea și puțin din 2020 la televizor, însă, după aceea va pleca spre noile proiecte.

Elena Lasconi a anunțat că pleacă de la Pro TV

Elena Lasconi, una dintre cele mai iubite şi apreciate vedete de la Pro TV, pleacă după 24 de ani de la postul unde s-a consacrat. În 2020, ea va candida la Primăria Câmpulung Muscel, oraş unde şi-a cumpărat o casă şi de care e foarte ataşată, astfel că va mai apărea pe post doar puțin în Noul An care bate la ușă.

“Aşa cum îl văd eu şi – sunt convinsă – mulţi alţii, Câmpulung a rămas îngheţat în anii ’90. Şi nu trebuie să fii expert în urbanism sau politici sociale ca să îţi dai seama că la mijloc stă o lipsă crasă de interes din partea autorităţilor locale. Mie îmi plac clădirile istorice din Câmpulung pentru ce ar putea să devină, nu pentru ceea ce sunt. Dar ca să se întâmple asta ar trebui să existe un alt tip de atitudine în primul rând din partea primăriei. Şi o să vă dau un exemplu concret: ce pretenţii să avem, apropo de schimbare, când primarul de la Câmpulung (n.r. Ion Ţâroiu, PSD) îi tratează pe oameni, la audienţe, cu aroganţa unui vechil. Şi nu pot să nu mă sperii de obişnuinţa în care ne scăldăm. Oare asta a fost, am acceptat să fim trataţi fără respect pe banii noştri? Eu, una, vreau să ies din amorţeala asta bolnăvicioasă şi aş vrea ca alţii să facă la fel. Mă ridic de pe canapea, fac paşi în afara zonei de confort pentru că m-am săturat doar să constat şi să adun frustrare. Nu vreau să mai fac parte din categoria celor care se iau cu mâinile de cap că: «Aoleu, cine ne conduce?!» şi să încerc să fac ceva concret.

Eu iubesc Câmpulungul, renunţ la cariera mea pentru a aduce municipiul în secolul XXI şi a schimba viaţa oamenilor in bine. Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce. Vreau şi pot sa fac ceva cu adevărat important şi tocmai de aceea am nevoie de o echipă bună. Dacă voiam sa «bifez» o carieră politică era simplu să iau in calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare. Eu am ales Câmpulung, un oraş fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria. Putem schimba România începând chiar cu un oraş mic, precum Câmpulung. Pentru că aici este un potenţial extraordinar. De ce nu s-ar putea vorbi despre Câmpulung cum se vorbeşte despre Oradea şi Cluj? De ce trebuie să fim comparaţi cu Caracal??? În perioada interbelică, băile de la Câmpulung erau comparate cu cele de la Davos sau Evian. Şi e doar un exemplu…”, a declarat Elena Lasconi pentru Adevărul.

Întrebată dacă va candida ca independent, vedeta a răspuns: “Sunt o persoană raţională. Ca independent nu am nicio şansă în momentul ăsta. Ce vreau să reţii însă este că visul meu nu e să mă instalez pe un fotoliu, să-mi pun broşă (he, he!) şi să dau bine în poză. Chiar vreau să fac treabă! Pot, ştiu şi vreau! Eu am lucrat toată viaţa în echipă. Ca să fii primar şi să schimbi lucrurile, trebuie să treci proiectele prin Consiliul Local. Şi acolo ai nevoie de susţinere de mai mult de 50%. Doar dacă faci parte dintr-un partid, adică această echipă cu acelaşi crez ca al tău, poţi să mişti lucrurile”, potrivit sursei citată mai sus. Îndrăgita jurnalistă nu s-a hotărât, deocamdată, în legătură cu partidul pe listele căruia va candida.

Elena Lasconi – biografie

Elena Lasconi s-a născut pe 20 aprilie 1972, la Haţeg, Elena Lasconi s-a angajat la Pro TV încă din 1995, fiind iniţial prezentator şi corespondent al postului de la Deva. A realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului. După mineriada din 1999 a ajuns la Pro TV Bucureşti, unde a fost prezentator la Ştirile PRO TV de dimineaţă şi prânz. După aceea a fost corespondent special şi de război. A transmis de la cutremurul din Turcia din 1999 care a făcut aproape 20 de mii de victime. De asemenea, a fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 (o campanie fără precedent în România de intr-ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania). Elena Lasconi a fost ca jurnalist şi în Afganistan.

În 2013, Elena Lasconi a câştigat trofeul Masterchef-Proba Celebrităţii.