Stoichiţă, marcaj la Contra: „Nu există fotbal fără performanţă!”

Publicat: 16/11/2017 | 11:32
Stoichiţă, marcaj la Contra: „Nu există fotbal fără performanţă!”

După ce l-a mazilit pe Christoph Daum, fiind cel care a dat tonul renunţării la selecţionerul neamţ, Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pune presiune pe Cosmin Contra. Eşecul lamentabil cu 3-0 contra Olandei nu i-a căzut bine lui Stoichiţă. 

Deşi l-a asigurat de susţinerea sa necondiţionată, preşedintele Comsiei Tehnice a FRF i-a transmis public lui „Guriţă” că aşteaptă rezultatel bune la naţională, punctând clar că România e condamnată să se califice la Campionatul European din 2020.

„I-am spus lui Contra să facă ce vrea şi să îmi dea rezultate în toamnă. Cosmin caută şi ştie ce să facă. Sunt trei rubrici: ieşiri, intrări, jucători tineri. Şi cu asta am terminat discuţia! Calificarea la Campionatul European  din 2020 este obligatorie. Nu există fotbal fără performanţă! Amicalele trebuie să-i dea un rezultat foarte clar şi orientarea către o nouă echipă naţională.  În Liga Naţiunilor nu cred însă că vom întâlni un adversar precum Olanda. Trebuie să mărim baza de selecţie, pentru a ajunge acolo unde vrem”, a declarat Mihai Stoichiţă la Digi Sport.

Cu „Guriţă” selecţioner, România a înregistrat două victorii, contra Kazahstanului şi Turciei, o remiză cu Danemarca şi o înfrângere la scor de neprezentare, 3-0 cu reprezetativa similară a Olandei.

Cu toate că mulţi se îndoiau de autoritatea lui Stoichiţă la FRF, acesta a arătat că are greutate în fruntea Comisiei Tehnice, cuvântul său fiind decisiv la debarcarea lui Christoph Daum.

„Cred că Federaţia Română a dat dovadă de cultură fotbalistică. Orice ţară din zona balcanică l-ar fi concediat pe Daum”, a fost declaraţia lui Stoichiţă în momentul în care naţionala a ratat calificarea la Mondialul din Rusia, despărţirea de tehnicianul neamţ producându-se la scurt timp după afirmaţiile preşedintelui Comisiei Tehnice a FRF.

                                     

Cristi P.                            

Citește și...