Surpriză uriașă! Ester Peony a câștigat Finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019

Publicat: 18/02/2019 | 08:08

Finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019 s-a desfășurat la Sala Polivalentă din București. În urma votului juriului şi al publicului a fost aleasă ca reprezentantă a României la Eurovision 2019 Ester Peony. Ea va concura la Tel Aviv cu melodia „On a Sunday”.

A fost o luptă strânsă între Ester Peony, Laura Bretan şi Bella Santiago. Ester s-a detaşat chiar înainte de votul publicului, ocupând prima poziție a clasamentului. Ester a câştigat cu 65 de puncte, fiind urmată de Laura Bretan – 60 de puncte – și de Bella Santiago, cu 58 de puncte.

Formația rock Trooper a surprins, primind 10 puncte din partea publicului. Melodia lui Ester Peony, „On a Sunday”, va reprezenta România în cea de-a doua semifinală Eurovision de la Tel Aviv, pe 16 mai 2019. Marea finală va avea loc pe 18 mai.

Gala finalei s-a întins pe parcursul a 3 ore, perioadă în care cei 12 finalişti şi-au cântat piesele live pe scena Sălii Polivalente din Capitală. Pe scenă au urcat și două câştigătoare Eurovision: Netta (2018) şi Emmelie de Forest (2013). Emmelie a făcut parte din jurul internaţional care a selectat câştigătoarea Selecției Naționale.

Netta Barzilai a cântat noua sa piesă – „Bassa Sababa” -, iar Emmelie a cântat piesa „Sanctuary”. A făcut senzaţie pe scenă de la Polivalenta şi Inis Neziri, câştigătoarea Cerbului de Aur 2019. Tânăra în vârstă de 17 ani a cântat două piese din repertoriu propriu și a impresionat întreaga asistență.

Componența juriului internațional a fost următoarea: 

  •  – Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019
  •  – Emmelie de Forest, câştigătoarea Eurovision 2013
  •  – Deban Aderemi şi William Lee Adams, jurnalişti şi influenceri din domeniul muzical/ESC
  •  – Şerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production
  •  – Alex Calancea, artist moldovean.

Publicul a fost cel de-al şaptelea jurat, contribuind prin televot la alegerea marelui câştigător. Fiecare jurat, dar şi publicul au putut acorda câte 3 tipuri de punctaj: 8, 10 sau 12 puncte.

Citește și...