Tanara arsa pe masa de operatie cere 200.000 euro daune. Legistii au apreciat ca Eliza Oprea a fost arsa pe 15% din suprafata corp

Publicat: 13/09/2013 | 18:13
Tanara arsa pe masa de operatie cere 200.000 euro daune. Legistii au apreciat ca Eliza Oprea a fost arsa pe 15% din suprafata corp

Expertiza medico-legala in cazul tinerei arsa in timpul operatiei de apendicita releva faptul ca victima a suferit arsuri cu flacara pe 15% din suprafata corpului.

Legistii au terminat expertiza in cazul tinerei de 24 de ani care in urma unei simple operatii de apendicita a fost mutilata cu flacara deschisa. De vina se pare ca este electrocauterul folosit in mod obisnuit in timpul interventiilor chirurgicale. Eliza are acum rani foarte mari pe picior si pe spate.

Asa arata Eliza Oprea la scurt timp dupa operatia de apendicita
Asa arata Eliza Oprea la scurt timp dupa operatia de apendicita

Din datele medicale puse la dispozitie precum si din examinarea medico-legala rezulta urmatoarele: “Eliza Oprea a prezentat la data de 01.04.2013 leziuni traumatice constand in arsura prin flacara grad II A-II B pe cca 15% din suprafata corporala. Leziunile traumatice s-au produs intraoperator, in timpul interventiei chirurgicale de apendicectomie, efectuata la Spitalul Clinic Judetean Ilfov. Gravitatea leziunilor traumatice constatate se cuantifica prin 45-50 zile ingrijire medicala. Leziunile traumatice nu au pus in primejdie viata victimei. Actual, sus-numita prezinta un prejudiciu estetic important; pentru aprecierea caracterului definitiv al acestuia necesita reevaluare medico-legala dupa efectuarea tratamentelor medico-chirurgicale recomandate”, se arata in documentul de expertiza. In final, medicul legist precizeaza ca leziunile suferite de pacienta prin flama electrica s-au produs exclusiv din deficienta in functionare a electrocauterului folosit. „S-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva medicului si a asistentei medicale pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din cupla.

beatrice comaniceanu, avocacata tinerei arsa pe masa de operatie
beatrice comaniceanu, avocacata tinerei arsa pe masa de operatie

Avocata tinerei arsa pe masa de operatie spera ca instantele de jduecata sa faca dreptate in acest caz si sa-i acorde tinerei despagubirile necesare pentru ca aceasta sa-si poata continua viata fara sa aiba de suferit. “Atat eu cat si clienta mea speram din tot sufletul ca instanta de judecata sa acorde daunele morale si materiale solicitate de catre ea, in cuatum de 200.000 euro, suma de bani ce va fi folosita de aceasta pentru efectuarea tratamentelor medico-chirurgicale recomandate.”, a declarat avocata Beatrice Comaniceanu pentru Cancan.ro.

Claudiu Valimareanu