Tânărul steward de la Blue Air, care s-a spânzurat în Copou, a lăsat un bilet de adio. Cine i-ar fi provocat, indirect, moartea

Publicat: 10/07/2020 | 22:22
Tânărul steward de la Blue Air, care s-a spânzurat în Copou, a lăsat un bilet de adio. Cine i-ar fi provocat, indirect, moartea

Robert, tânărul steward în vârstă de 23 de ani care s-a sinucis în urmă cu câteva zile, și-a scris ultimele gânduri într-un teribil bilet de adio.

Înainte de a se sinucide, tânărul a scris pe telefonul său mobil un mesaj de adio pentru familia sa în care a explicat tot ce credea el că nu funcționează în viața sa, dar și motivele care l-au împins în pragul disperării. Scrisoarea virtuală a tânărului a fost obținută de jurnaliștii de la Ziaruldeiași.ro.

Citește și: Dezvăluirile făcute de o tânără, fostă colegă de serviciu cu Robert Ştefan Cepăreanu, însoțitorul de zbor care s-a sinucis. „Devenise subiect de amuzament pentru…”

Își cere iertare celor dragi, începând cu iubita

În începutul mesajului, tânărul îi cere iertare iubitei sale, o fată de care se despărțise de scurt timp și pe care nu o mai văzuse de două săptămâni.

„Dacă citiţi asta, înseamnă că am reuşit. Îmi pare rău că s-a ajuns la asta. Aş fi putut trece peste lipsa jobului, banilor şi orice altceva, dar nu şi pentru despărţirea de N. Abia după ce am pierdut-o am realizat că o iubesc. Am pierdut-o din cauza prostiei şi idioţeniei mele. Nu am putut suporta gândul că nu mai e cu mine şi că ar putea fi cu altcineva”, au fost cele scrise de tânăr la începutul scrisorii de adio.

Au urmat părinții

În continuarea mesajului, tânărul și-a cerut iertare părinților săi, oferind, de asemenea, și câteva sfaturi de viață pentru alte persoane care făcuseră parte din viața sa.

„Îmi pare rău, şi îmi cer scuze mamei şi tatei pentru că am făcut asta, dar a fost alegerea mea. Aveţi grijă de R. şi R. (n.r. – fraţii tânărului) în continuare, cu bune şi rele. Şi invers, ei de voi. Poate vă împăcaţi şi cu cei din deal mai bine cu ocazia asta (n.r. – cu rudele familiei).

Mi-am exprimat sentimentele mele în felul meu, dacă v-a deranjat că vorbeam mai porcos, îmi pare rău, pe unii oameni îi deranja, dar m-am obişnuit. R., ai grijă cu şcoala şi nu te mai supăra aşa uşor din orice, cum am făcut eu. Şi nu mai fi aşa al dracului, mai ascultă, că nu îţi zice nimeni de rău. Iar tu R. nu mai fi aşa de zgârcit, că nu ajungi nicăieri.

Sfaturi pentru prieteni

Am avut certurile noastre şi ne-am spus multe unul altuia. Se pare că, într-un final, eu am fost cel imatur de am ajuns în punctul ăsta. Să ai noroc cu B., dacă ea este aleasa ta, iar dacă nu, îţi urez casă de piatră cu oricine ai fi. C., tu sper să te împaci cu T., sigur a avut motiv întemeiat că nu a mai vorbit în perioada asta. Şi chiar dacă nu a avut, nu trebuie să ajungi până în punctul când îl pierzi de tot şi să suferi că nu îl mai poţi avea din nou. Ştiu sentimentul, şi nu este sănătos”, a mai scris tânărul în mesajul de adio.

Nu rata: Robert Ştefan Cepăreanu, un tânăr însoțitor de bord, a fost găsit spânzurat într-o pădure din Iași. “Copil blând și bun!”

Tânărul dispăruse de acasă pe 2 iulie. Pe 3 iulie a fost găsit mort în pădurea din apropierea pârtiei de schi din Copou.